Verdipolitisk parti

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Verdipolitisk parti (VPP) er et norsk parti som ble etablert den 12. mai 2009. Det er organisert med et sentralstyre med medlemmer fra Akershus, Aust-Agder, Østfold og Vestfold. Dahl og Tømmerås ble valgt inn i fylkestingene for Pensjonistpartiet, men representerer VPP resten av perioden.

Partiet bygger sitt arbeid på et etisk verdigrunnlag, menneskeverd, rettsstatens prinsipper og norsk kulturarv. Mål og visjon er lagt inn i formuleringen «Trygghet i hverdagen» . For å realisere målet, legges det vekt på verdier som ansvar, respekt, redelighet og verdighet.

Partiets politikk omfatter alle samfunnsområder og alle befolkningsgrupper, men legger særlig vekt på å være talerør for mennesker som selv ikke har sterk nok stemme til å bli hørt i vårt samfunn. 12. mai 2009 ble Ole Kristian Fiksdal valgt til leder for partiet med Marin Berit Holth som nestleder. Øvrige styremedlemmer i det første sentralstyret var Tormod Dahl og Audun Tømmerås. Fra og med 2010 ble også Jan Wilskow valgt inn i den sentrale ledelsen.

Per i dag, 01.01.13, er Ole Kr. Fiksdal leder, Audun Tømmerås nestleder og Ragnhild Johansen kasserer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

VPPs hjemmeside