Verdipolitisk parti

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Verdipolitisk parti (VPP) ble etablert den 12. mai 2009. Partiet er organisert med et sentralstyre med medlemmer fra Akershus, Aust-Agder, Østfold og Vestfold. Dahl og Tømmerås ble valgt inn i fylkestingene for Pensjonistpartiet, men representerer VPP resten av perioden.

Partiet bygger sitt arbeid på et etisk verdigrunnlag, menneskeverd, rettsstatens prinsipper og norsk kulturarv. Mål og visjon er lagt inn i formuleringen «Trygghet i hverdagen» . For å realisere målet, legges det vekt på verdier som ansvar, respekt, redelighet og verdighet.

Partiets politikk omfatter alle samfunnsområder og alle befolkningsgrupper, men legger særlig vekt på å være talerør for mennesker som selv ikke har sterk nok stemme til å bli hørt i vårt samfunn. 12. mai 2009 ble Ole Kristian Fiksdal valgt til leder for partiet med Marin Berit Holth som nestleder. Øvrige styremedlemmer i det første sentralstyret var Tormod Dahl og Audun Tømmerås. Fra og med 2010 ble også Jan Wilskow valgt inn i den sentrale ledelsen.

Per i dag, 01.01.13, er Ole Kr. Fiksdal leder, Audun Tømmerås nestleder og Ragnhild Johansen kasserer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

VPPs hjemmeside