Klaus M. Schwab

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Klaus M. Schwab
Klaus Schwab - World Economic Forum Annual Meeting Davos 2007 cropped.jpg
Født 30. mars 1938
Ravensburg
Utdannet ved Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, Université de Fribourg, Harvard University, Harvard Kennedy School, Spohn-Gymnasium Ravensburg
Nasjonalitet Tyskland
Utmerkelser Großes Verdienstkreuz mit Stern des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, Großes Goldenes Ehrenzeichen für Verdienste um die Republik Österreich

Klaus Schwab, grunnlegger og formann i World Economic Forum.

Klaus Martin Schwab (født 30. mars 1938 i Ravensburg) er en tysk økonom som er grunnlegger av og leder for Verdens økonomiske forum.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Han er sønn av en sveitsisk fabrikkdirektør i Ravensburg og studerte først på Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, ble maskiningeniør med diplom og tok doktorgraden (dr.sc.techn.) der i 1965. Han studerte også bedriftsøkonomi ved Université de Fribourg til 1963 og fikk i 1967 også en doktorgrad derfra. Et studium på Harvard University brakte ham en mastergrad i ledelse. Han er æresdoktor ved flere universiteter og æresprofessor ved Ben Gurion universitet i Israel og Kinas utenriksuniversitet.

Han var professor ved Universitetet i Genève fra 1971 til 2003.

I 1971 grunnla han European Management Conference som en allmennyttig stiftelse med formål å bedre verdens situasjon, fra 1987 kalt Verdens økonomiske forum. Administrasjonen holder til i Genève. Fra 1979 har han gitt ut Global Competitiveness Report, en årlig rapport om evne og praksis i verdens næringsliv. Som leder for stiftelsen har han gjort den til et globalt kommunikasjonsforum som samler 2500 toppledere innen næringsliv og politikk til de årlige møtene i Davos.

I 1998 grunnla han sammen med sin kone Hilde Schwab Foundation for Social Entrepreneurship.

Han har vært medlem av flere FN-komiteer og av en rekke kommersielle og ideelle styrer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]