Klaus M. Schwab

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Klaus M. Schwab
Klaus Schwab WEF 2008 (cropped).jpg
Født30. mars 1938 (80 år)
Ravensburg
Utdannet ved Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, Université de Fribourg, Harvard Kennedy School, Spohn-Gymnasium Ravensburg
Beskjeftigelse Samfunnsøkonom, pedagog, universitetslærer
NasjonalitetTyskland
Utmerkelser Großes Verdienstkreuz mit Stern des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, Großes Goldenes Ehrenzeichen für Verdienste um die Republik Österreich, Republikken Slovenias frihetsorden, Dan David Prize

Klaus Schwab, grunnlegger og formann i World Economic Forum.

Klaus Martin Schwab (født 30. mars 1938 i Ravensburg) er en tysk økonom som er grunnlegger av og leder for Verdens økonomiske forum.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Han er sønn av en sveitsisk fabrikkdirektør i Ravensburg og studerte først på Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, ble maskiningeniør med diplom og tok doktorgraden (dr.sc.techn.) der i 1965. Han studerte også bedriftsøkonomi ved Université de Fribourg til 1963 og fikk i 1967 også en doktorgrad derfra. Et studium på Harvard University brakte ham en mastergrad i ledelse. Han er æresdoktor ved flere universiteter og æresprofessor ved Ben Gurion universitet i Israel og Kinas utenriksuniversitet.

Han var professor ved Universitetet i Genève fra 1971 til 2003.

I 1971 grunnla han European Management Conference som en allmennyttig stiftelse med formål å bedre verdens situasjon, fra 1987 kalt Verdens økonomiske forum. Administrasjonen holder til i Genève. Fra 1979 har han gitt ut Global Competitiveness Report, en årlig rapport om evne og praksis i verdens næringsliv. Som leder for stiftelsen har han gjort den til et globalt kommunikasjonsforum som samler 2500 toppledere innen næringsliv og politikk til de årlige møtene i Davos.

I 1998 grunnla han sammen med sin kone Hilde Schwab Foundation for Social Entrepreneurship.

Han har vært medlem av flere FN-komiteer og av en rekke kommersielle og ideelle styrer.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]