Venner for livet (film, 1986)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Venner for livet
orig. Stand by Me
Generell informasjon
Utgivelsesår1986
Prod.landUSA
Lengde89 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiRob Reiner
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker

Venner for livet[1], (originaltittel: Stand by Me) er et amerikansk drama fra 1986 regissert av Rob Reiner etter en novelle av Stephen King.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 1985 leser forfatter Gordie Lachance i avisen at hans beste venn fra barndommen, Chris Chambers, er død. Gordie forteller et tilbakeblikk, senere avslørt som en historie han skriver, som handler om en hendelse i barndommen når han, Chris og to kamerater forsøkte å finne liket etter en savnet gutt i nærheten av byen Castle Rock, Oregon i 1959. Tolv år gamle Gordies foreldre sørger over det nylige dødsfallet til Gordies eldre bror Denny.

Gordies nærmeste venner er Chris, Teddy Duchamp og Vern Tessio. Når han leter etter penger som han begravde under foreldrenes veranda, hører Vern sin eldre bror Billy snakke med en venn. Nylig så Billy og vennen hans liket av en savnet gutt ved navn Ray Brower utenfor byen nær et tog-spor og en elv. Men Billy ønsker ikke å rapportere dette til politiet. Vern forteller dette til Gordie, Chris og Teddy, og de bestemmer seg for å lete etter kroppen. Etter at Chris har stjålet farens pistol, møter han og Gordie de kriminelle John "Ace" Merrill og Chris's eldre bror, Richard "Eyeball" Chambers. Ace truer Chris og stjeler Gordies caps, som hadde vært en gave fra Gordies avdøde bror. De fire guttene begynner reisen, og opplever både eventyr og problemer underveis.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]