Vear Idrettsforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Vear IF»)

Vear Idrettsforening (stiftet 14. mai 1965) er et idrettslagVear i Tønsberg kommune. Foreningen driver med fotball, håndball og klatring, samt idrettsskole for de yngste og en trimgruppe. På årsmøtet i februar 2015 ble også Vear IF Discgolf tatt opp som undergruppe (Frisbeegolf, eller discgolf)

I forbindelse med 50-årsjubileumet i 2015 utgis en jubileumsbok som beskriver Vear IFs 50 første år.

Anlegg[rediger | rediger kilde]

Idrettsanlegget på Vear ligger ved både Vear skole og den kommunale flerbrukshallen Vearhallen. I Vearhallen er det håndballbane og klatrevegg som blant annet brukes av Vear IF. I forbindelse med åpningen av Vearhallen med klatrevegg ble det også startet et samarbeid med Sandefjord Klatreklubb. Sandefjord Klatreklubb ble etterhvert tatt inn i Vear IF som SaVe Klatring.

I 1984 ble Vear IF klubbhus ferdigstilt og åpnet i Melsomvikveien 565. Dette er inneholder både garderober, møterom og forsamlingslokale som leies ut til all slags arrangementer.

I 2008 åpnet klubben det nye baneanlegget med 7èr-bane på kunstgress og en ny 11èr-bane. I tillegg består idrettsanlegget av 3,7 kilometer med lysløype, treningsbane på grus, 11èr- og 7èr-fotballbane og sandvolleyballbane.

I 2012 åpnet skileikanlegg/akebakke med både flombelysning og bålplasser, som er opparbeidet ved hjelp av tippemidler og dugnad. Denne ligger i helårs-/lysløypas sydligste ende, med adkomst fra Bruaåsen.

Våren 2015 startet Vear IF Discgolf arbeidet med å lage en 18 hulls discgolfbane som vil gå i deler av helårsløypa.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]