Åsgårdstrand Idrettsforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Åsgårdstrand Idrettsforening ble opprettet i 1936 og holder til i eget klubbhus ved Bakkeåsen i Åsgårdstrand.

I 2008 er det to undergrupper i idrettsforeningen, nemlig fotball og turn.

Fotballgruppa[rediger | rediger kilde]

ÅIF fotball disponerer to store fotballbaner, der den ene er belagt med kunstgress og er opplyst av lyskastere. I tillegg består idrettsanlegget av én liten bane, samt en liten grusbane.

ÅIF A-lag spiller for tiden i 5. div og har ambisjoner om opprykk hvert år. Rekrutt/ B-laget spiller i 8.div.

I tillegg har klubben mange yngre lag i lille- og miniputtseriene, samt junior og old boys.

Cuper og turneringer[rediger | rediger kilde]

Paletten Cup er en fotballcup for klassene fra junior og lavere og går over to dager.

De siste årene har de hatt ca. 70 – 80 lag på cupen. Det spilles kamper uten sluttspill i 5'er og 7'er klassene og det er premier til alle deltagere i disse årsklassene. I 11'er klassene settes det opp lagspremier til de beste.

Klubben satser på å få til et så godt sportslig opplegg som mulig og der antall lag i klassene tillater det setter de opp 4 kamper per lag. Hver kamp spilles over 2 omganger a 10-15 min (avhengig av klasse).

Cup'en går på ÅIF's anlegg i Åsgårdstrand. Det er et oversiktlig område med to 11'er baner, hvorav en er kunstgress og en er naturgress, og en 7'er bane. Banene deles opp i mindre spilleflater etter behov. Parkering ca. 100 meter fra anlegget.

Turn[rediger | rediger kilde]

Det er for tiden lav aktivitet i ÅIF turn, grunnet mangel på egen allaktivitetshall. Denne er dog under planlegging og da forventes mer aktivitet også i andre idrettsgrener enn fotball.

Åsgårdstrand på Tvers[rediger | rediger kilde]

ÅIF står også for utgivelsen av Åsgårdstrands eget blad.

Åsgårdstrand på tvers tar mål av seg å gi innbyggerne i Åsgårdstrand et friskt og levende bilde av det lokale foreningslivet. Bladet kommer ut fire ganger i året og blir delt ut til alle husstander gratis. Åsgårdstrand Idrettsforening står for utgivelsen, og redaktør er Knut Skjeldbred. Med i redaksjonskomiteen er Bengt A. Berg og Paul-Erik Bergmann. I 2009 er Redaktør Per Øyvind Strand, Åsgårdstrand på Tvers er i sin 18. årgang. Medlem av redaksjonen er Ståle Rydberg, som også er markedsansvarlig for Åsgårdstrand Idrettsforening.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]