Valdir Benedito

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Valdir Benedito
FødtValdir Benedito
25. okt. 1965Rediger på Wikidata (58 år)
Araraquara (Brasil)
BeskjeftigelseFotballspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetBrasil
Høyde171 cm
PosisjonMidtbanespiller
Landslag
År Lag Kamper (mål)
1991 Brasil 4 (0)

Valdir Benedito (født 25. oktober 1965 i Araraquara i Brasil) er en brasiliansk tidligere fotballspiller som spilte midtbane.

Valdir ble født i byen Araraquara, men vokste opp i en liten landsby med rundt hundre innbyggere som primært levde av produksjon av alkohol og sukker. Foreldrene til moren hans hadde migrert til Brasil fra Italia. Oppveksten hans var trygg og rolig. Fritiden gikk med til å spille fotball på en løkke rett ved familiens hus, og han hjalp også med å spe på foreldrenes inntekter ved å kutte sukkerrør.

Som 16-åring gikk han en periode tolv kilometer for å prøvespille for Ferroviária. Det tok en stund før klubben ble overbevist om å satse på ham. Før de endelig ga ham sjansen var det nære på at Valdir ga opp drømmen om å livnære seg som fotballspiller. Han startet på juniorlaget, og ble senere hentet opp til seniorlaget. Der spilte han ett år som profesjonell, før han forlot delstaten São Paulo til fordel for Platinense i delstaten Paraná.

Gjennombruddet kom med en overgang til toppdivisjonsklubben Atlético Paranaense. Valdir slet lenge med hjemlengsel, men var fast bestemt på å oppnå ambisjonen om å klare seg som profesjonell fotballspiller. Han lå ikke på latsiden. Selv i feriene trente han hardt for å bli bedre, og unngikk inntak av alkohol. Med sin utholdenhet og løpsstyrke passet han godt inn i lagets spillestil. Selv om laget ikke presterte så bra, var Valdir en spiller tilhengerne satte pris på. Valdirs innsats for Atlético Paranaense ble også lagt merke til av landslagstrener Paulo Roberto Falcão. Valdir fikk sjansen i de to siste oppkjøringskampene mot 1991-utgaven av Copa América. Debuten fikk han da han startet vennskapskampen 28. mai 1991 mot Bulgaria. En måned senere startet han en vennskapskamp mot Argentina. Falcão inkluderte ham i troppen til Copa América, hvor han spilte fra start i lagets nest siste kamp mot Colombia og som innbytter i lagets siste kamp i turneringen mot vertslandet Chile. Som følge av at Brasil endte turneringen på andreplass bak Argentina, mistet Falcão jobben. Valdir ble aldri innkalt til landslaget igjen.

I 1992 følte Valdir han trengte et klubbskifte og ba om å forlate Atlético Paranaense. Hans neste klubb ble Atlético Mineiro.

I desember 1994 signerte Valdir kontrakt med japanske Kashiwa Reysol. Han tilbragte tre sesonger i japansk fotball med klubben, før han vendte hjem til brasiliansk seriefotball igjen.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]