Craque Neto

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Craque Neto
FødtJosé Ferreira Neto
9. sep. 1966Rediger på Wikidata (57 år)
Santo Antônio de Posse
BeskjeftigelseFotballspiller, journalist Rediger på Wikidata
NasjonalitetBrasil
Høyde174 centimeter
PosisjonMidtbanespiller
Landslag
År Lag Kamper (mål)
1988–1993 Brasil

José Ferreira Neto, kjent som Craque Neto eller bare Neto, er en brasiliansk sportskommentator og tidligere fotballspiller.

Neto var en venstrebent midtbanespiller med god nærteknikk som særlig markerte seg som en god dødball-eksekutør.

Etter Brasils skuffende innsats i VM-sluttspillet i 1990, satset den nyansatte treneren Paulo Roberto Falcão på å bygge et lag av hjemlige spillere rundt Netos offensive kvaliteter. Til Copa América i 1991 startet Neto turneringen som lagets kaptein. Etter et tomålstap for Colombia mistet Falcão tilliten til ham og plasserte ham på benken resten av turneringen. Som følge av at Brasil endte turneringen på andreplass bak Argentina, mistet Falcão jobben, og Carlos Alberto Parreira overtok. Under Parreiras ledelse falt Neto ut av landslagsbildet. Han fikk én enslig sjanse i en vennskapskamp mot Polen i mars i 1993. Kampen ble hans siste iført landslagsdrakten.

Netos karriere var skjemmet av uenigheter med dommere og trenere. På høsten i 1991 pådro han seg en fire måneders utestengelse for å ha spyttet dommeren José Aparecido de Oliveira i ansiktet da han ble gitt gult kort for en stygg takling på César Sampaio.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Brian Homewood (1. desember 1991). «Neto turns nasty - he's banned for four months». World Soccer (engelsk): 37. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]