Hopp til innhold

Brukerdiskusjon:CrystalSilver

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei, CrystalSilver, og velkommen til Wikipediabokmål og riksmål. Her er noen lenker du kan få bruk for:

Velkommen
Velkommen

Vi håper du vil like ditt opphold på Wikipedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt.


English: If you do not understand or you cannot write in Norwegian, and you want to tell us something, please, visit the Embassy.
Deutsch: Wenn Sie Norwegisch nicht verstehen oder nicht schreiben können und Sie bei uns mitreden möchten, dann besuchen Sie bitte die Botschaft.
Español: Si no comprende o no sabe escribir en noruego y desea comunicarse con nosotros, por favor, acuda a la Embajada.

V85 27. okt 2008 kl. 21:35 (CET)

Interwikilenke til de.wp

[rediger kilde]

Hei CrystalSilver. Synes bare din fine artikkel fortjener interwikilenker, men finner ikke umidelbart noe på andre WP. Men jeg lurer på om det blir feil å lenke hit? Er ikke noe kompetent innen dette felt og kan derfor ikke avgjøre det, men kanskje du kan? Mvh Prillen 31. okt 2008 kl. 11:30 (CET)

Begge artikler omhandler (samme) IPN, men mens den norske omhandler IPNV, ser det ut til at tyskerne har planer om å opprette en egen artikkel, de:Virus der infektiösen Pankreasnekrose. Jeg tror likevel at jeg ville ha lagt på iw-lenker. Med mindre du har planer om en egen artikkel om IPN? — the Sidhekin (d) 31. okt 2008 kl. 20:06 (CET)
Hei CrystalSilver. Ser at du fjernet ditt eget innlegg her. Når det gjelder det å sende melding til andre brukere, så er det vanlig å svare der som den orginale tråden ble startet (i dette tilfelle her), og om du skal starte en ny tråd om noe, så tar du det på en annen diskusjonsside, en annen brukers hvis det er den personen du ønsker å prate med, eller på Wikipedia:Torget om det er spørsmål du vil ha åpen diskusjon rundt, eller Wikipedia:Tinget når det er prinsippsaker du ønsker at man skal ha en debatt og en beslutning rundt.
Når det gjelder interwiki, så er det viktig at dette settes på noe som er nøyaktig det samme, og ikke noe som ligner veldig. Laaknor 31. okt 2008 kl. 15:39 (CET)

Hei Prillen og Laaknor. Takk for tilbakemeldingene. Jeg er relativt fersk når det gjelder bruken av wikipedia, så all hjelp taes i mot med takk. Når det gjelder linken til de.wp så er det vanskelig for meg og si om denne er relevant opp i mot artikkelen min da jeg ikke forstår mye tysk. Så dette må vurderes av andre. MVH CrystalSilver 31. okt 2008 kl. 15:56 (CET)

Alle må begynne et sted ;) Laaknor 31. okt 2008 kl. 18:04 (CET)

Hei, jeg har pusset litt på artikkelen om IPNV og luftet et forslag på diskusjonssiden. Jeg har ingen faglig peiling på annet enn språk generelt, så jeg vil gjerne høre hva du tror om flytteforslaget mitt. Hvis jeg er helt på jordet skal jeg rette noen av endringene jeg gjorde i artikkelen. Tales 5. mai 2009 kl. 13:04 (CEST)[svar]

Hei. Av det jeg kan se av endringer i artikelen min, så har "infeksiøs pankreas nekrose virus" blitt forandret til "Infeksiøst pankreatisk nekrose-virus". Siden "infeksiøs pankreas nekrose virus" er allmenn brukt når man snakker om "IPNV", så vil jeg at det skal stå slik det opprinnelig var. Jeg ser at den engelske betegnelsen er "infectious pancreatic necrosis virus", men på norsk bruker man altså "infeksiøs pankreas nekrose virus". (Prøv å google IPNV så vil du se dette). Kunne du gitt meg en link til forslaget ditt om flytting? Jeg finner ikke noen uttypning på "min diskujonsside" som jeg kan se.. CrystalSilver 5. mai 2009 kl. 15:24 (CEST)[svar]
Den er grei, skal rette på det snarest. :) Forslaget mitt ligger på diskusjonssiden til artikkelen. Er det også utenkelig å skrive nekrose-virus/nekrosevirus? (Siden du sier "snakker om" - samskrivingen er mindre tydelig muntlig.) Skulle komme med et eksempel med HIV-virus, men siden V'en alt står for virus der (og samskrives i "immunsviktvirus") ble det et dårlig eksempel. Tales 5. mai 2009 kl. 16:05 (CEST)[svar]
Jeg har spurt meg selv flere ganger om hva som er det mest riktige når det gjelder skrivemåten for "nekrose virus"/"nekrosevirus". Jeg har valgt å skrive "nekrose virus" siden det blir mest benyttet blant de som tidligere har beskrevet viruset og denne sykdommen. Den riktige skrivemåten er nok "nekrosevirus", så om det rettes til dette gjør det ingenting. CrystalSilver 5. mai 2009 kl. 16:40 (CEST)[svar]

Foreldreløs

[rediger kilde]

På wikipedia har vi et prinsipp om at artikler skal ha «foreldre». Det vil si at det skal være en lenke i en annen artikkel som viser til den aktuelle artikkelen. Slik lenking er viktig for å finne artikkelen når man leser om noe annet som er relatert til artikkelens tema. Det er ikke noen artikler som lenker til denne artikkelen. Dermed er den vanskelig å finne. Jeg antar at man kanskje kan skrive om IPNV i en artikkel om fiskeoppdrett eller fiskesykdommer, men vil gjerne ha artikkelforfatters synspunkt før jeg gjør det. Det beste er vel om du selv finner et sted og lager en lenke. Mvh Harald Haugland 7. jun 2009 kl. 09:37 (CEST)