Brukerdiskusjon:Finnrind/arkiv1213

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Johnson-legeme[rediger kilde]

Hei! Jeg prøver for tiden å lage siden Johnson-legeme på bokmål-Wikipedia, men jeg blir ikke helt enig med meg selv om navnbruken på legemene, om de skal ha oversatt fra de engelske originalnavnene, slik Norman Johnson selv navnga dem, eller de tyske avledningene, som er noe mer norskvennlige og som stor sett har vært kilden til de skandinaviske/nordiske navnene, deriblant den særgermanske bruken av endelsen -eder (nb, de), der (de fleste) andre språk bruker noe som -hedron (en, es, fr). Hva tror du? --Berntisso 22. feb 2012 kl. 10:01 (CET)

Hei, beklager sein respons. Personlig heller jeg mot de tyske avledede navnene, men dersom dette er begreper som ikke har eget norsk navn (kan ikke huske å ha sett noe) er nok wikipediapraksis mer å bruke de engelske orginalnavnene. Engelsk er jo også lingua franca for matematikk i dag. Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 4. mar 2012 kl. 23:27 (CET)

Jeg undrer meg[rediger kilde]

Hei, jeg så denne tråden. Språket i forklaringen til den siste endringen forundrer meg veldig. Er det normalt å oppføre seg slik mot andre? Kunne ikke for eksempel Ulf Larsen bare forandret skrivingen i overskriften? Det har jeg sett andre gjøre før. Er det noe spesielt med Ezzex som gjør det riktig å gå fram slik? 159.171.54.5 16. mar 2012 kl. 20:23 (CET)

Nei, men jeg anser dette som en bagatell og har ikke til hensikt å følge opp. Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 16. mar 2012 kl. 20:51 (CET)

Åremålsvalg administratorer[rediger kilde]

Hei Finn. Det er nå straks tid for en ny valgrunde for sytten av våre sittende administratorer, og pr. listen på Wikipedia-diskusjon:Administratorer#Åremålsvalg_15._mai_2012 er du er en av de som skal opp til gjenvalg.

Jeg har laget en valgside på Wikipedia:Administratorer/kandidater/2012-05-15. Dersom du ønsker å stille til valg for en ny periode trenger ikke ikke foreta deg noe med listen. Dersom du ikke ønsker å stille for en ny periode kan du fjerne brukernavnet ditt fra listen.

Valget starter søndag 15. mai kl. 00:00 og pågår en uke.

Hilsen Kjetil_r 6. mai 2012 kl. 13:10 (CEST)[svar]

Takk for at du ordnet med bilde[rediger kilde]

God sommerkveld. Mange takk for at du ordnet med bilde til artikkelen om Åse Siri Lawson! Bildet av diplomet [1] og ordenstegnet [2] vil være av stor interesse for artikkelen om selve ordenen. Går det an å få disse også overført til Commons? Vennlig hilsen, Ordensherre (diskusjon) 25. jun 2012 kl. 20:38 (CEST)

Skal prøve å få det til - så lenge siden jeg gjorde noe som helst på Commons at jeg må lete meg fram og knote litt ;) Finn Rindahl (diskusjon) 25. jun 2012 kl. 20:43 (CEST)
Da er fil:Diplom fortjenstorden.jpg og fil:Ordenstegn fortjenstorden.jpg på Commons - fint om du kan legge til relevant beskrivelse. Ellers har jeg også laget en crop av Strømmen, fil:Wegger Christian Strømmen.jpg, men jeg er usikker på om det blir en forbedring i forhold til bildet med Lawson som du allerede har lagt inn. Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 25. jun 2012 kl. 21:04 (CEST)
Mange takk skal du ha! Jeg pusset litt på beskrivelsene på Commons.
Jeg liker egentlig bilder der det ser ut som folk gjør noe, sier noe, eller vil noe, så for min del kan gjerne bildet i artikkelen om ambassadøren bli stående... Vennlig hilsen, Ordensherre (diskusjon) 25. jun 2012 kl. 21:19 (CEST)
Bare hyggelig, og takk for fiksing på Commons. I grunn enig med deg, bildet fra ordensoverrekkelsen fungerer bra som det er, lar det stå. Jeg har imidlertid satt crop-bildet inn i den engelske artikkelen om Strømmen. Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 25. jun 2012 kl. 21:25 (CEST)

Interwiki[rediger kilde]

Takk for det du:-) skal sjekke opp--Fuadtarin (diskusjon) 27. jun 2012 kl. 02:21 (CEST)Fuadtarin

Celebesmakak[rediger kilde]

Hei du:-) jeg la ut en artikell om celebesmakak for ikke så lenge siden. Du gikk inn og la en bilde av en celebesmakak i artikkelet. Jeg drev og redigerte artikkelet,og fjernet uheldigvis bildet. Om du kunne legge bilde tilbake hadde det vært kjempe fint. Takk--Fuadtarin (diskusjon) 27. jun 2012 kl. 02:22 (CEST)Fuadtarin

Svarte på din diskusjonsside. Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 26. jun 2012 kl. 20:13 (CEST)

Takk:-)[rediger kilde]

Ja det var det. Tar tid å venne seg til alt det her, men kommer seg:-) --Fuadtarin (diskusjon) 27. jun 2012 kl. 01:42 (CEST)Fuadtarin

Fint noen med lokalkunnskap bidrar[rediger kilde]

Det er en del ting som er lettere for en med lokalkunnskap, så det er fint du bidrar med å rydde opp. Takk. Haros (diskusjon) 1. jul 2012 kl. 23:49 (CEST)

Selv takk for jobben du gjør, oppdaget denne tilfeldig på «siste endringer» og dette er unektelig svært lokalt for meg ;) Får se å få tatt et bilde av den runesteinen når jeg drar på hytta igjen om 14 dager. Finn Rindahl (diskusjon) 1. jul 2012 kl. 23:52 (CEST)

Morsom språksuggesjon[rediger kilde]

Jeg kan gjøre rare ting, tidvis bruker selbuvotter mens jeg skriver, glemme et ord og lignende, men denne var faktisk interessant: «Steinar Raknes (...) må reknes som en av sin generasjons...» Raknes reknes eller regnes? :-) --Finn Bjørklid (diskusjon) 2. jul 2012 kl. 23:35 (CEST)

Ha ha, så ikke den :) Men det var ikke mine ord heller, copypaste av setningen jeg mener trenger referanse. Finn Rindahl (diskusjon) 2. jul 2012 kl. 23:38 (CEST)

Heisann. Husker du jeg nevnte Kristne symbler for deg på Twitter? Kunne du ha kikket kritisk på den slik at jeg kan få konstruktive innspill for å få den opp på et høyere nivå? Mvh 3s (diskusjon) 28. nov 2012 kl. 22:37 (CET)

Skal prøve å få tatt en kikk. Finn Rindahl (diskusjon) 29. nov 2012 kl. 20:10 (CET)

Juleavslutning - håper å se deg der![rediger kilde]

Velkommen til juleavslutning med Wikimedia Norge, på Gamle rådhus i Oslo.

Hei! Wikimedia Norge arrangerer juleavslutning med julemiddag fredag 14.desember klokken 1700, sammen med Norsk Kulturråd. Arrangementet vil finne sted i andre etasje på Gamle rådhus i Oslo, og foruten juletallerken og hyggelig samvær vil vi også få høre korte faglige innlegg. Dessuten vil vi premiere vinner/e av den norske delen av fotokonkurransen Wiki Loves Monuments.
Arrangementet er åpent for Norsk Kulturråd, medlemmer av Wikimedia Norge, og wikipedianere med registrert brukerkonto. Medlemmer av Wikimedia Norge får arrangementet og julemiddag gratis, mens ikke-medlemmer betaler en egenandel på kroner 200. Man betaler for egen drikke. Alle deltakere må være påmeldt.
Påmelding skjer innen utgangen av 10.desember ved å sende meg ditt fulle navn på mail til erlend@wikimedia.no. Skriv om du ønsker pinnekjøtt eller lutefisk.
Velkommen!
Med vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 3. des 2012 kl. 20:09 (CET)

Sletting av kladd[rediger kilde]

Hei du. Bare av ren nysgjerringhet. Hvorfor har du slettet en diskusjonsside til en av mine kladder? TorbjørnS (ʦ) 11. jan 2013 kl. 02:01 (CET)

Betimelig spørsmål :) Bruker:Ssilden hadde lagt samme forespørsel der som på diskusjonssiden til MV «Island Valiant», siden forespørselen åpenbart hadde havnet på feil sted slettet jeg siden. MVH Finn Rindahl (diskusjon) 11. jan 2013 kl. 02:35 (CET)
Ok.. Den brukersiden var vel tom før det innlegget, så da skulle vel det være greit :). TorbjørnS (ʦ) 11. jan 2013 kl. 02:38 (CET)

Snooker[rediger kilde]

Hører du blir omtalt som snookerleksikon på Eurosport. Gratulerer! --Harald Haugland (diskusjon) 17. mar 2013 kl. 22:27 (CET)

Svaret Torstein Trickwik viste til hadde jeg selvfølgelig funnet på verdens beste leksikon, Wikipedia :) Artig at du også følger snooker! Finn Rindahl (diskusjon) 21. mar 2013 kl. 09:39 (CET)
Når jeg vil slippe masete sportsjournalister og -kommentatorer på NRK er nesten ingenting så avslappende som snooker på Eurosport, intelligent og stillferdig lar de oss tenke selv. Men vi manglet visst artikkel om Ding. --Harald Haugland (diskusjon) 21. mar 2013 kl. 10:19 (CET)
Ding Junhui har vi da artikkel om... :) Enig i at det er behagelig tempo på snooker, jeg er også typen som på en god dag kan se Tour de France i 4 samfulle tider, hvor ingenting egentlig skjer før det siste kvarteret. Finn Rindahl (diskusjon) 21. mar 2013 kl. 18:50 (CET)
Tempomessig så høres det nesten ut til at jeg kan konvertere dere til Cricket :) Profoss (kontakt) 21. mar 2013 kl. 19:15 (CET)

Hva syns du?[rediger kilde]

Hei, her er prosjektside for rekruttering og underliggende side med første utkast, hva syns du? Hvis du finner noen språklige feil så må du selvfølgelig gjerne rette de direkte. Og er det ok at jeg bruker deg som et eksempel på en av flere bidragsytere? Se ellers denne tråden på Torget. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 26. mai 2013 kl. 11:15 (CEST)[svar]

Ser bra ut Ulf, du må gjerne bruke meg som eksempel om du mener det er nyttig. Jeg tror imidlertid det kunne vært bra med litt mer forskjellige eksempler på aktive brukere, og ikke nødvendigvis så mye fokus på utmerkede/anbefalte artikler. Det er tross alt en stykke vei fra å begynne å bidra til å skrive slike artikler. Brukere som Ezzex og JohnSka har opprettet mange artikler om andre tema enn historie/geografi/politikk og kunne etter min mening vært gode eksempler. Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 26. mai 2013 kl. 17:49 (CEST)[svar]
Takk for tilbakemelding, har lagt en melding til de to så får vi se. Jeg har forsøkt å gjøre teksten så saklig som mulig, må innrømme at jeg har reklamespråk langt opp i halsen og antar at endel som kanskje er innen målgruppen har det på samme måte. Så får vi se, tanken er å dra det i gang fra i morgen tidlig, om det ikke i siste liten blir innsigelser. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 26. mai 2013 kl. 18:08 (CEST)[svar]
Siden du er en markert fotograf her så tok jeg meg den frihet å legge inn ett av dine bilder. Om du heller vil ha inn et annet så må du gjerne skifte det ut. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 26. mai 2013 kl. 20:17 (CEST)[svar]
Overlater dette til ditt gode skjønn, men må i all beskjedenhet innvende at det er flust av brukere som både er mer markerte og ikke minst bedre fotografer enn meg. Kjetil r, Haros og GAD er tre opplagte eksempler. Finn Rindahl (diskusjon) 26. mai 2013 kl. 20:46 (CEST)[svar]

Du, hvorfor tilbakestilte du ideen om en tegnekonkurranse som ble lagt på torget? Det var da hverken sjikane eller vandalisme? Synes det kan virke som en god ide, det er en del artikler som trenger slike illustrasjoner. noorse 29. mai 2013 kl. 14:22 (CEST)[svar]

Fordi det kom fra sokkedukkegjengangeren bruker:sju hav. Frem gjerne ideen på nytt om du synes det virker som et godt tiltak. Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 29. mai 2013 kl. 15:46 (CEST)[svar]
Etter det du sa her undrer jeg meg mer og mer over hvordan påståtte sokkedukker av den brukeren identifiseres. Har fått andre til å se på noen av dem, og de er like uforstående. Det er utrolig godt gjort å foreta slike identifikasjoner basert på bare fire - 4 - redigeringer f.eks. Og for meg er det også merkelig at gode bidrag kastes ut slik - det kan da umulig være til wikipedias beste? noorse 5. jun 2013 kl. 09:33 (CEST)

Lysbærerne[rediger kilde]

Jeg er enig med Finnrind i at informasjonen om Hellstrøm vedr Lysbærerne kan være mindre relevant i en artikkel om Torp. Men det bør vel skrives en egen artikkel om Lysbærerne. All dokumentasjon finnes lett tilgjengelig, ikke minst fra Vårt Lands omfattende, prisbelønnede dekning. Jeg er altfor lite oppdatert i forhold til Wikipedias standarder. Kanskje Finnrind kunne hjelpe?Dette usignerte innlegget ble skrevet av ‎ Majoren08 (diskusjon · bidrag) 5. jun 2013 kl. 07:04 (Husk å signere dine innlegg!)

Det har allerede blitt opprettet en artikkel om lysbærerne som ble slettet i 2012, se Wikipedia:Sletting/Lysbærerne. Det er ikke dermed sagt at temaet ikke er verdig omtale på Wikipedia, men om du skulle ønske å opprette en artikkel om emnet kan det være lurt å lage en kladd først. Opprett foreksempel artikkelen først på bruker:majoren08/Lysbærerne, og be meg eller en annen erfaren bruker om hjelp til å vurdere når/om den kan flyttes til artikkelnavnerommet.
Jeg kan ikke love veldig mye hjelp, jeg er tilogfra på Wikipedia og vil f.eks. med rimelig stor sikkerhet ikke redigere Wikipedia neste uke. Men spør gjerne her om det er noe du trenger hjelp med, om ikke jeg svarer er det andre som følger denne siden også. Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 5. jun 2013 kl. 11:00 (CEST)

Ukens konkurranse uke 23[rediger kilde]

Gratulerer som vinner! Rød og lyselilla rosett til deg :) Hilsen --- Løken (diskusjon) 10. jun 2013 kl. 22:11 (CEST)

Takk takk :) Finn Rindahl (diskusjon) 10. jun 2013 kl. 22:13 (CEST)

Ukens konkurranse uke 24[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 24 i 2013. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 24, 2013: Tyrkia {{UK premie|lilla|uke=24|år=2013}}
Husk at denne ukens konkurranse er Artikler som mangler bilder. Lykke til! Hilsen Profoss og UKBot (diskusjon) 17. jun 2013 kl. 15:26 (CEST)

Ukens konkurranse[rediger kilde]

Hei, jeg ser du har blitt med på ukens konkurranse for fullt. Det ser også ut til at vi ikke har noe tema for neste ukes konkurranse. Du har ingen tanker og ideer til hva slags konkurranse vi skulle hatt? Kunne kanskje være på tide med en kildekonkurranse? Profoss (diskusjon) 23. jun 2013 kl. 18:15 (CEST)

Det er jo ikke så lenge siden vi hadde en kildekonkurranse, og nå er det jo bare noen timer til neste ukes konkurranse skal være klar. Jeg vet ikke hvor mye som skal til av lister etc for å få en anstendig konkurranse på plass? Det enkleste er kanskje en konkurranse knyttet til et område, Tyrkia-konkurransen syntes jeg var artig. Har vi noengang prøvd noe slikt med et norsk fylke? Sogn og Fjordane? Østfold? Finnmark? (bare for å nevne tre fylker jeg vet lite om :) Kommende uke blir nok jeg vesentlig mindre aktiv, men det kunne det vært morsomt å prøve seg som konkurranseleder en annen gang. Finn Rindahl (diskusjon) 23. jun 2013 kl. 18:24 (CEST)
Hmm, fylker er en ide jeg ikke har tenkt på før. Ser ut til at Harald kom med konkurransen om Stortingsrepresentanter så da ble det ei råd denne uka her og :) Profoss (diskusjon) 23. jun 2013 kl. 19:07 (CEST)
Godt godt :) Finn Rindahl (diskusjon) 23. jun 2013 kl. 19:08 (CEST)
UK mangler konkurransearrangører for de neste tre ukene også, så det er bare å føre seg opp på en av de hvis du har lyst :) En fylkeskonkurranse hadde absolutt vært moro å prøve. – Danmichaelo (δ) 26. jun 2013 kl. 21:41 (CEST)
Regner med at det fort kan bli litt reising uten nett-tilgang de nærmeste ukene, men jeg prøver meg gjerne seinere. Finn Rindahl (diskusjon) 26. jun 2013 kl. 21:57 (CEST)

Ukens konkurranse uke 25[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 25 i 2013. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 25, 2013: Artikler som mangler bilder {{UK premie|sølv|uke=25|år=2013}}
Husk at denne ukens konkurranse er Stortingsrepresentanter. Lykke til! Hilsen Løken og UKBot (diskusjon) 24. jun 2013 kl. 00:26 (CEST)

Ukens konkurranse uke 26[rediger kilde]

Gratulerer med seieren i ukens konkurranse i uke 26 i 2013! Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 26, 2013: Stortingsrepresentanter {{UK premie|blå|uke=26|år=2013}}
Ukens konkurranse uke 26, 2013: Stortingsrepresentanter {{UK premie|lilla|uke=26|år=2013}}

Husk at denne ukens konkurranse er Sommerrelaterte artikler. Lykke til! Hilsen Harald Haugland og UKBot (diskusjon) 1. jul 2013 kl. 00:26 (CEST)

Takk for inspirerende deltakelse og gratulerer med velfortjent seier i konkurransen, selv uten 60 lister på nn. Jeg tenkte jo ikke på de listene som en mulighet for å vinne konkurransen, men på at vi skulle få flere biografier. Selv skrev jeg fire (pluss en på nynorsk), men dessverre var det ikke 99 andre som gjorde det samme, så målet om å få 400 blå lenker i lista over biografier på engelsk som vi ikke har på norsk, nådde vi ikke. Men 60 flere biografier er ikke dårlig resultat av en ukes konkurranse. God sommer videre. --Harald Haugland (diskusjon) 1. jul 2013 kl. 11:19 (CEST)
Takk selv Harald. Selv om det ikke ble mer enn 60 nye artikler er de av tildels god kvalitet, heller 60 grundige enn 400 stubber sier nå jeg. Jeg tenker å fortsette arbeidet med biografier om stortingsmenn fra Nordland fra 1800-tallet, mange interessante personer og godt tilfang av kilder med Lindstøl i bånn og nb-søk i lokalhistoriske bøker for ekstra info.Finn Rindahl (diskusjon) 1. jul 2013 kl. 12:53 (CEST)

Ukens konkurranse uke 27[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 27 i 2013. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 27, 2013: Sommerrelaterte artikler {{UK premie|brun|uke=27|år=2013}}
Husk at denne ukens konkurranse er Øl og bryggerier. Lykke til! Hilsen TorbjørnS og UKBot (diskusjon) 8. jul 2013 kl. 01:26 (CEST)

Flytting[rediger kilde]

Hei, kan du fikse på Arnt Heiki Steinbakk? Det er en nyregistrert bruker som klipp-og-lim-flytter den til et artikkelnavn med bindestrek og to k'er i Heikki sånn at historikken forsvinner. Mvh 85.165.119.72 24. jul 2013 kl. 10:55 (CEST)

Ok, flyttet. Finn Rindahl (diskusjon) 24. jul 2013 kl. 11:04 (CEST)

Sourmiks[rediger kilde]

Jeg jobber med artiklen Sourmiks nå … Ikke nødvendig å tagge den med {{uoversatt}} slik: [3]

(nå | forrige) 2013-07-28T13:38:28‎ Finnrind (diskusjon | bidrag | blokker)‎ . . (728 bytes) (+13)‎ . . (tag uoversatt) (tilbakestill én endring | Fjern denne endringen)

(nå | forrige) 2013-07-28T13:32:46‎ Nsaa (diskusjon | bidrag | blokker)‎ . . (715 bytes) (-2)‎ . . (Sirup#Enkel_sirup) (Fjern denne endringen)

(nå | forrige) 2013-07-28T13:05:31‎ Nsaa (diskusjon | bidrag | blokker)‎ . . (717 bytes) (+3)‎ . . (Fjern denne endringen)

Nsaa (diskusjon) 28. jul 2013 kl. 16:10 (CEST)

Beklager, snublet bare innom og sjekket ikke historikken godt nok. Finn Rindahl (diskusjon) 28. jul 2013 kl. 18:02 (CEST)
Ikke no' problem! Takk for responsen. Nsaa (diskusjon) 28. jul 2013 kl. 18:39 (CEST)

En god detektiv[rediger kilde]

Fil:Detective barnstar.png Trykkfeilsdetektivstjerne
Tildeles fordi du var detektiven som fant hvor trykkfeilen i artikkelen Hennik Helliesen stod, du fant også ut hvor den var rettet og du fant ut hvem som hadde videreført trykkfeilen. Jeg klarte ingen av delene. Imponert. Nå er Wikipedia blitt bedre enn "Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste", kan vi ønske oss mer?   Dyveldi    2. sep 2013 kl. 21:03 (CEST)
Takker, det var hyggelig. Men det er først og fremst du skal skal ha æren her for å ha oppdaget at jeg hadde opprettet artikkelen under feilt navn pga trykkfeilen. Finn Rindahl (diskusjon) 3. sep 2013 kl. 17:32 (CEST)
Vel bekomme og ikke vær beskjeden, du fant også døpenavn. Du rett og slett fant alt som virkelig var vanskelig å finne og at det starta med gjenbruk av en trykkfeil er jo egentlig ganske moro, de er ikke lette å beskytte seg mot. Historiske navn er ikke lette, nå lurer jeg på hvordan noen kunne finne på å kalle ungen sin for Auffrazia eller om det også er en trykkfeil. Men, men det får vente   Dyveldi    3. sep 2013 kl. 17:48 (CEST)

Takk for at du svarte på Wikipedia:Torget/Arkiv/2013/august#Forh.C3.A5ndsvisning! Iceblock (diskusjon) 11. sep 2013 kl. 18:22 (CEST)

Johan Augustinussen[rediger kilde]

Hei. Vi hadde en kort dialog om Johan Augustinussen. Kanskje vi kan prøve å kandidatnominere den snart? Mvh --M O Haugen (diskusjon) 28. sep 2013 kl. 07:54 (CEST)

Hei Morten, jeg har ikke kommet i mål enda - mangler en sentral kilde. Lar den stå på vent til jeg blir «ferdig». Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 28. sep 2013 kl. 17:53 (CEST)

Wikipedia Academy 2013[rediger kilde]

Hei Finn! Jeg håper å se deg på årets wikipedia Academy som arrangeres lørdag 14. desember på Arkitekturmuseet i Oslo. Styret har forespurt mange enkeltpersoner om programønsker, og forespurt hele nettsamfunnet gjennom innlegg på ting og torg. Vi har utfra dette lagt opp til et variert program med mange tema som forhåpentlig treffer wikipedianere. Vi skal se nærmere på, og diskutere, Wikidata, Visual Editor, botproduksjon, bruk av frie kartdata, kultursamarbeidet, wikipedianere som er utplassert i institusjoner, og vi skal få en presentasjon av den mye omtalte artikkelen om The decline of Wikipedia. Blant mange spennende foredragsholdere har vi hentet flere fra interne Wikipedia-rekker, men også eksterne foredragsholdere som vil rette sine blikk på Wikipedia utenfra. Det blir premiering av Årets wikipedianer og av vinnerne i Wiki Loves Monuments 2013. Etter akademiet går vi rett videre til årets Julebord, på Gamle Rådhus. Se det varierte programmet her. Lørdag 14. desember kan du treffe dine kolleger på Norges største kunnskapsdugnad! Vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 16. nov. 2013 kl. 01:29 (CET)[svar]

Christian Qvale[rediger kilde]

Av artikkelen om Christian Qvale får vi inntrykk av at han gjorde noe suspekt i samband med kjøpet av Dolstad kirke. Det er å snu alt på hodet. Jeg kjenner ikke kildene du har brukt, men ordfører og sokneprest Qvale tok kampen for Vefsn almue da private aktører forsøkte å sikre seg eiendomsretten til kirka. Sjå f. eks. Bjarne Svare: Vefsn bygdebok bind I s. 217-219. --Knut (diskusjon) 10. des. 2013 kl. 23:32 (CET)[svar]

Du har sikkert rett Knut - når det gjelder Vefsns historie har du som regel det :) Men jeg har ikke Vefsn bygdebok for hånden - kilden jeg har brukt dekker det jeg har skrevet, og om du følger lenken i litteraturlista finner du den som ebok på nb.no. Jeg er absolutt villig til å endre teksten, men kanskje du kunne scanne de relevante sidene og sende meg? Eventuelt (og bedre) endre teksten selv? Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 11. des. 2013 kl. 17:26 (CET)[svar]
Jeg har ikke brydd meg om å lese kilden du oppgav, skal gjøre det ved høve. Men dette kirkekjøpet er grundig forska på av Kjell Jakobsen og Bjarne Svare. På s. 217 her kan du lese deres framstilling: http://www.nb.no/nbsok/nb/e5fc40209a4239052a45f0c76bcda360?index=23#0 .
Men nå er det lest :-). Kjenner igjen historien fra et sagn som jeg ikke veit om noen har sjekka realitetene i. Men uavhengig av evt. beskyldninger, viser den etterfølgende rettsaka at det var Qvales motstandere som ble dømt, slik Svare skriver. --14. des. 2013 kl. 19:49 (CET)
OK, takk. Jeg har fjernet det relevante avsnittet heller enn å utvide med Jacobsen/Svare, i den grad dette er relevant for Wikipedia vil det vel heller høre hjemme i artikkelen om kirka eller til nød også artikkelen om Holst. Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 16. des. 2013 kl. 19:39 (CET)[svar]

Vandve kirke[rediger kilde]

Hei Finn. Jeg holder påmed å sette inn prostimaler og info om hvilket prosti kirkene hører til og har et spørsmål vedrørende en kirke i Nord-Helgeland prosti som du kanskje kan hjelpe meg med. Det gjelder Vandve kirke. I den nynorske artikkelen står det at den hører til i Dønna sogn i prostiet. Jeg kan ikke finne noe om det, det eneste stedet jeg har sett kirken nevnt er hos Arne E. Sæthers hjemmeside Kirkekonsulenten og her står det at dette er en privat kirke og ikke driftet av kirkelig fellesråd. Vet du noe om dette? Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 16. des. 2013 kl. 16:44 (CET)[svar]

Det eneste jeg vet er det er en kirke( eller kapell) på Vandve, og at det er et fast gudstjenestested for Dønna sokn. Bilde av kirken her. Det er uproblematisk å skrive at den hører til i Dønna sokn, men hvem bygget tilhører vet jeg ikke. Av de fire gudstjenestestedene i Nesna er to eid av soknet men de andre to langtidsleies av hhvis frikirka og en privatperson. Mvh Finn Rindahl (diskusjon) 16. des. 2013 kl. 19:52 (CET)[svar]

Om ti minutter er jeg på TV :)[rediger kilde]

Medwikipedianere og andre kan straks se meg representere Mo i Rana i QuizDan Sesong 3 :) Håper jeg ikke gjør alt for mye skam på Wikipedia (eller Mo/Nesna)... Finn Rindahl (diskusjon) 17. jan. 2014 kl. 19:56 (CET)[svar]

Sorry! Trodde jeg traff rett versjon å lagre. Freksta var vel uslåelige i quiz, så det var bra gjort å klare nr.2. Gøy å se deg igjen forresten! (;--§D) --Bjørn som tegner (diskusjon) 22. jan. 2014 kl. 17:38 (CET)[svar]
Det ordnær sæ i Freksta vettu :) Det var jeg som begynte å knote på Finnmark så ikke rart du ble forvirret. Finn Rindahl (diskusjon) 22. jan. 2014 kl. 18:04 (CET)[svar]
Ente helt sikker på om jæ vågær mæ inn hær nå... Godt jobba okke som, og gama å sjå deg ;)! Mvh :)22. jan. 2014 kl. 19:01 (CET)[svar]
haha :D Finn Rindahl (diskusjon) 22. jan. 2014 kl. 23:04 (CET)[svar]
Så den like godt to ganger til tross for at jeg som regel ikke gidder så mye TV, gratulerer! --  Dyveldi    23. jan. 2014 kl. 23:13 (CET)[svar]