University of North Carolina

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
University of North Carolina
University of North Carolina
Motto -
Grunnlagt 1972
Type delstateid
Beliggenhet Nord-Carolina
Studenter 87 220 (2006)
Ansatte 5 375 (2006)
Nettsted www.northcarolina.edu
Morehead-Patterson Bell Tower, University of North Carolina at Chapel Hill.

University of North Carolina (forkortet UNC system) er et delstatseid, forskningsbasert, og opprinnelig universitet i Nord-Carolina, USA. I alt omfatter universitetssystemet alle de 16 offentlige fire-årige universitetene i delstaten.

Det ble opprettet i Chapel Hill i 1789 som det første offentlige universitet til å tildele grader i USA, og bestod i 136 år med bare én campus. Med tiden opprettet delstaten et kvinnecollege (State Normal and Industrial School) i Greensboro i 1891, og fem svarte læresteder i tillegg.

Læresteder og skoler[rediger | rediger kilde]

Universitetssystemet har følgende læresteder, med noen viktige skoler samt grunnleggingsår og studenttall i høstsemesteret 2006 angitt:

Studentforhold og biblioteker[rediger | rediger kilde]

Joyner Library, East Carolina University

Ved universitetet var det 87 220 studenter og 5 375 vitenskapelig ansatte i 2006, og samme året var skolepengene i snitt ca. US$ 4 000 for studenter folkeregistrert i North Carolina og US$ 14 000 for fremmedstudenter, avhengig av studiested. Studiene gis opp til doktorgradsnivå ved alle stedene unntatt Asheville og Pembroke.

Emmylou Harris studerte ved University of North Carolina at Greensboro.

Ialt har University of North Carolina bibliotekene over 5,8 millioner boktitler. University of North Carolina at Charlotte J. Murrey Atkins Library er blant de største med mer enn 1 million titler.

Referanser[rediger | rediger kilde]

PULSAR, North Carolina State University

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]