University of North Carolina

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
University of North Carolina
University of North Carolina
Motto-
Grunnlagt1972
Typedelstateid
BeliggenhetNord-Carolina
Studenter87 220 (2006)
Ansatte5 375 (2006)
Nettstedwww.northcarolina.edu
Morehead-Patterson Bell Tower, University of North Carolina at Chapel Hill.

University of North Carolina (forkortet UNC system) er et delstatseid, forskningsbasert, og opprinnelig universitet i Nord-Carolina, USA. I alt omfatter universitetssystemet alle de 16 offentlige fire-årige universitetene i delstaten.

Det ble opprettet i Chapel Hill i 1789 som det første offentlige universitet til å tildele grader i USA, og bestod i 136 år med bare én campus. Med tiden opprettet delstaten et kvinnecollege (State Normal and Industrial School) i Greensboro i 1891, og fem svarte læresteder i tillegg.

Læresteder og skoler[rediger | rediger kilde]

Universitetssystemet har følgende læresteder, med noen viktige skoler samt grunnleggingsår og studenttall i høstsemesteret 2006 angitt:

Studentforhold og biblioteker[rediger | rediger kilde]

Joyner Library, East Carolina University

Ved universitetet var det 87 220 studenter og 5 375 vitenskapelig ansatte i 2006, og samme året var skolepengene i snitt ca. US$ 4 000 for studenter folkeregistrert i North Carolina og US$ 14 000 for fremmedstudenter, avhengig av studiested. Studiene gis opp til doktorgradsnivå ved alle stedene unntatt Asheville og Pembroke.

Emmylou Harris studerte ved University of North Carolina at Greensboro.

I alt har University of North Carolina bibliotekene over 5,8 millioner boktitler. University of North Carolina at Charlotte J. Murrey Atkins Library er blant de største med mer enn 1 million titler.

Referanser[rediger | rediger kilde]

PULSAR, North Carolina State University

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]