North Carolina Agricultural and Technical State University

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
North Carolina Agricultural and Technical State University
North Carolina A&T State University wordmark.svg
Grunnlagt1891
BeliggenhetGreensboro
Nettstednettsted

North Carolina Agricultural and Technical State University
36°04′31″N 79°46′25″V

North Carolina Agricultural and Technical State University er et delstatseid teknologisk universitet i Greensboro i delstaten Nord-Carolina, USA. Det ble opprettet av delstaten i 1891 under navnet The Agricultural and Mechanical College for the Colored Race, og er såkalt historisk svart lærested. Lærestedet er en av de institusjonene i USA som utdanner flest afroamerikanske ingeniører.

I februar 1960 organiserte førsteårs-studentene Ezell Blair (Jibreel Khazan), Joseph McNeil, Franklin McCain, og David Richmond (the Greensboro Four) en sit-in på segregerte, hvite lokaler og startet på den måten det som kom til å bli 1960-årenes kamp mot segregering og raseskille i Sørstatene.

Ved universitetet var det 11 098 studenter og 495 vitenskapelig ansatte i 2006, og samme året var skolepengene US$ 3 872 for studenter folkeregistrert i delstaten. Studiene gis opp til doktorgradsnivå.

Blant tidligere studenter finner vi borgerrettsforkjemper og prest Jesse Jackson, og hans sønn Jesse Jackson jr. som sitter i Kongressen for Demokratene. Videre finner vi al-Qaida-lederen Khalid Sheikh Mohammed som var en av planleggerne bak angrepet på amerikanske mål 11.september 2001.[1]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]