North Carolina Agricultural and Technical State University

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
North Carolina Agricultural and Technical State University
Grunnlagt1891
Beliggenhet GreensboroRediger på Wikidata

North Carolina Agricultural and Technical State University
36°04′31″N 79°46′25″V
North Carolina Agricultural and Technical State Universitys logo

North Carolina Agricultural and Technical State University er et delstatseid teknologisk universitet i Greensboro i delstaten Nord-Carolina, USA. Det ble opprettet av delstaten i 1891 under navnet The Agricultural and Mechanical College for the Colored Race, og er såkalt historisk svart lærested. Lærestedet er en av de institusjonene i USA som utdanner flest afroamerikanske ingeniører.

I februar 1960 organiserte førsteårs-studentene Ezell Blair (Jibreel Khazan), Joseph McNeil, Franklin McCain, og David Richmond (the Greensboro Four) en sit-in på segregerte, hvite lokaler og startet på den måten det som kom til å bli 1960-årenes kamp mot segregering og raseskille i Sørstatene.

Ved universitetet var det 11 098 studenter og 495 vitenskapelig ansatte i 2006, og samme året var skolepengene US$ 3 872 for studenter folkeregistrert i delstaten. Studiene gis opp til doktorgradsnivå.

Blant tidligere studenter finner vi borgerrettsforkjemper og prest Jesse Jackson, og hans sønn Jesse Jackson jr. som sitter i Kongressen for Demokratene. Videre finner vi al-Qaida-lederen Khalid Sheikh Mohammed som var en av planleggerne bak angrepet på amerikanske mål 11.september 2001.[1]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]