United States Postal Service

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
United States Postal Service
USPS
En postbil i San Francisco
TypePostvesen
Grunnlegger(e)Kongressen
VirkeområdeUSA
Etablert1. juli 1971[1]
HovedkontorWashington, DC
UndergrupperUSPIS
Ansatte 522 144 (2013)[2]
Nettstedwww.usps.com (en)
tools.usps.com (en)
ErstatterUnited States Post Office Department
United States Postal Service hovedkvarter på L'Enfant Plaza i Washington.

United States Postal Service (USPS) er en amerikansk føderal organisasjon med ansvar for formidling av postsendinger. USPS ble etablert i 1776 som et føderalt departement, men ble senere omgjort til en forvaltningsbedrift med mål om lønnsom drift. Organisasjonen har statlig monopol på privat postformidling.

USPS ledes av et styre utpekt av den amerikanske presidenten. Styret utnevner generalpostmesteren, som fungerer som organisasjonens daglige leder.

USPS har rundt 700 000 ansatte og formidler 206 milliarder postsendinger i året. Organisasjonen disponerer 213 585 kjøretøyer og 37 000 filialer.

Sponsing[rediger | rediger kilde]

Gjennom flere år sponset USPS et profesjonelt sykkellag, som bar selskapets navn. Laget vant flere titler i sykkelløpet Tour de France, med Lance Armstrong som kaptein. Sponsoravtalen tok slutt i 2004 og Discovery Channel tok over laget, som byttet navn til Discovery Channel Pro Cycling Team.

Postal Inspection Service[rediger | rediger kilde]

U.S. Postal Inspection Service (USPIS) er USAs eldste politietat. Den kan føres tilbake til 1772, da generalpostmesteren ansatte en spesialagent til å granske postvesenet. I løpet av 1830 var flere spesialagenter ansatt for å bekjempe postrøveri.

USPIS etterforsker postrelaterte overtredelser. Dette inkluderer tyveri og sending av ulovlig materiell, men også angrep på postbud og terrorrelaterte hendelser som sending av anthrax og ricin.

I tillegg til sivile etterforskere har USPIS uniformerte tjenestemenn (Postal Police officers) som beskytter store postanlegg, eskorterer verdifulle postsendinger og utfører andre sikkerhetstiltak.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]