Unit Link

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Unit Link er en form for sparing/forsikring i livrente, pensjon eller fondskonto hvor spareren selv bestemmer plasseringen av hele eller deler av innskuddet/premien.

Mens sparing eller forsikring tradisjonelt er knyttet til en gitt rente eller garantert minsteavkastning fra en bank eller forsikringsselskap, er avkastningen for Unit Link-investeringer knyttet til den aktuelle avkastningen som spareren oppnår gjennom sine plasseringsvalg.

I motsetning til tradisjonelle spare- og forsikringsløsninger hvor institusjonene helt og fullt styrer plasseringene, gir Unit Link kunden en viss frihet og innflytelse på hvordan midlene plasseres. «Friheten» er vanligvis begrenset til et gitt utvalg av aksje-, obligasjons- eller pengemarkedsfond som er valgt/styrt av den enkelte institusjon.

Normalt betraktes Unit Link-løsninger som plasseringer med høyere risiko, men også høyere avkastningspotensial enn midler som plasseres i tråd med bankens/forsikringsselskapets normale investeringsstrategier for spare- og pensjonskapital.