ung.no

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ung.no
URLhttps://ung.no/
Tilgjengelige språkbokmål, nynorsk
EierBarne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Lansertfebruar 2003

ung.no er et nettsted, det offentliges informasjonskanal for ungdom. Det drives av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Opprinnelig var UNG et magasin som ble distribuert til 9.- og 10.-klasser i Norge. Magasinet gikk inn i 2001, men i februar 2003 ble navnet og noe av innholdet videreført gjennom nettstedet ung.no.

Nettsiden henvender seg til ungdom i alderen 13 til 20 år, og utgangspunktet for nettsidens innhold er FNs konvensjon om barns rettigheter. Spesielt artikkel 13, om retten til å få informasjon, og artikkel 17 om at staten skal sikre barn tilgang til informasjon fra et mangfold av nasjonale og internasjonale kilder.

Nettsiden tar opp emner som utdanning, arbeid, forelskelse, verneplikt, sex og samliv, pubertet, psykisk helse, kultur og andre emner. Nettsiden informerer også om hvilke rettigheter, plikter og muligheter ungdom har. Nettsiden har en gratis og anonym spørretjeneste der ungdom kan stille spørsmål, som besvares av et fagpanel og legges i en offentlig svarbase. I svarpanelet finner man blant annet familieterapeuter, psykologer, Forsvaret, Statens vegvesen, Konfliktrådet, jurister, utdanningsrådgivere, Alarmtelefonen for barn og unge, Rustelefonen, Helsedirektoratet, Forbrukerrådet, Forbrukerombudet, IMDi, NAV, Medietilsynet med flere.

Siden hadde 75 500 svar på anonyme spørsmål og 3,3 millioner sidevisninger i 2020.[1]

Samarbeidspartnere[rediger | rediger kilde]

Informasjonen på ung.no har hovedsakelig offentlige kilder. Nettstedet samarbeider med departementer, direktorater, etater og andre offentlige organer.[hvilke?] Ung.no informerer også om organisasjoner og institusjoner som driver ikke-kommersiell virksomhet og som har oppgaver eller informasjon som kan være viktig for ungdom.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om programmet». DIGI-UNG (norsk). Besøkt 18. mars 2022. «I 2020 hadde ung.no 18,6 millioner besøk, 3,3 millioner sidevisninger på artiklene og 75 500 svar på anonyme spørsmål (økning på 55 prosent fra 2019).» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]