Umm al-Qaiwain

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Umm al-Qaiwain
أمّ القيوين
Umm al-Qaiwain

Flagg

Kart over Umm al-Qaiwain

Land De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater
Status Emirat
Hovedstad Umm al-Qaiwain
Emir Saud bin Rashid Al Mu'alla
Areal 750 km²
Befolkning 66 000 (2006)

Umm al-Qaiwain (arabisk: أمّ القيوين) er det nest nordligste emiratet i De forente arabiske emirater. Hovedstaden heter også Umm al-Qaiwain.

Emiratets regent inntil sin død i januar 2009 var sjeik Rashid bin Ahmad Al Mu'alla, etter dette overtok hans sønn Saud bin Rashid Al Mu'alla tronen. Emiratets areal er 750 km² og i år 2003 hadde det 62 000 innbyggere, og anslått 66 000 i 2006. Det gjør dette emiratet til det klart minste i landet hva angår folketall, og utviklingen av tjenesteyting og handel i andre deler av De forente arabiske emirater har ikke hatt like stor effekt i dette emiratet.

Landbruk er hovednæringen i emiratet, men turismen er likevel på frammarsj. En lokal attraksjon er akvaparken Dreamland.

I år 1775 ble Umm al-Quwain grunnlagt av sjeik Majid Al Mu`alla og 2. desember 1971 ble de en del av De forente arabiske emirater.

Regenter[rediger | rediger kilde]

Regentene er:

Al Salam City[rediger | rediger kilde]

Det har vært offentliggjort planer om å «utvikle» mangroveskogen øst for bysentrum til et nytt handels- og næringssenter, med plass til inntil 500.000 innbyggere. I 2005 la regjeringen planene midlertidig på is, grunnet de høye kostnadsanslagene, og det utviklet seg en strid med den planlagte utbyggeren Tameer Holding.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Arabian Businesss – «Spat over Al Salam City project axe heats up», 25. mai 2008.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]