Ulstein Verft

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ulstein Verft i Ulsteinvik
Et offshorekonstruksjonsskip under utdokking fra dokkhallen ved Ulstein Verft.
Dokkhallen

Ulstein Verft AS er et norsk verft i Ulstein Group. Verftet ligger i Ulsteinvik på Sunnmøre, et sentralt område for den maritime klyngen på Møre. Ved inngangen til 2015 hadde Ulstein Verft om lag 440 ansatte.

På 2000-tallet har verftet i hovedsak bygget offshoreskip som ankerhåndteringsfartøyer (AHTS), plattformforsyningsfartøyer (PSV), kabelleggingsskip, og spesialiserte og multifunksjonelle fartøyer til bruk innenfor blant annet seismikk, brønnstimulering (IMR) og konstruksjon (OCV). I nyere tid har verftet etablert seg innen fornybarområdet (offshore vind (SOV) og CSV, yacht og cruise. Ulstein Verft har også aktiviteter innen service og ettermarked (dokking, kaiplass, klassing, ombygging, forlenging, vedlikehold og reparasjoner), samt oppdrag som krever kranløft og lektertransport. Med en stor teknisk avdeling er ingeniørtjenester innen engineering og prosjektering sentrale oppgaver.

Verftet er Ulstein Groups kompetanse- og utviklingsbase for konstruksjon, sammenstilling, utrustning og integrasjon av systemer og utstyr i skip.

Historie[rediger | rediger kilde]

Verftet ble etablert av Martin Ulstein i 1917 som et mekanisk verksted for reparasjon av fiskebåter. Verftet har bygd ulike båter som fiskefartøyer (trålere, linebåter, snurpere), hurtigruter, dykkebåter, isbrytere og ferger, i tillegg til offshorefartøyer. Siden starten har verftet bygd mer enn 300 skip.[1]

Hurtigruteskipet MS «Polarlys» ble bygget her i 1996.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Ny milepæl for Ulstein Verft». smp.no. Besøkt 12. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]