TradeDoubler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Tradedoubler er et internettselskap som jobber med annonsering på Internett. Selskapet spesialiserer seg på affiliatemarkedsføring, søkemotormarkedsføring, kampanjer og sporingsteknologi. Hovedkontoret ligger i Stockholm og selskapet har mer enn 650 ansatte i 18 europeiske land. TradeDoubler er notert på Stockholmsbørsens O-liste og ble grunnlagt i 1999 av Martin Lorentzon, som også har grunnlagt den populære musikktjenesten Spotify.

Den 15. januar 2007 offentliggjorde TradeDoubler et kjøpstilbud fra det amerikanske selskapet AOL på 6,3 milliarder svenske kroner[1] Den 15. mars 2007 ble budet trukket tilbake, da for få aksjonærer var villige til å selge deres aksjer til AOL.[2] I august 2007 kjøpte TradeDoubler det britiska selskapet IMW som spesialiserer seg på søkemotormarkedsføring. I kjøpet inngikk teknologiselskapet The Technology Works, konsulentselskapet The Search Works og SEM-verktøyet BidBuddy.

TradeDoubler i Norge[rediger | rediger kilde]

I Norge ble TradeDoubler etablert i 2000[3] og selskapet har kontorer på Youngstorget i Oslo. TradeDoubler i Norge har kunder som Apple, Dell, Tele2, DFDS, Color Line og Peppes Pizza. I 2010 sponser TradeDoubler bransjeeventet Gulltaggen[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

TradeDoubler Norge sin blogg