Trøndersk mesterskap (korpsmusikk)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Trøndersk mesterskap er en konkurranse for trønderske skolekorps, voksenkorps/amatørkorps og aspirant/juniorkorps. Arrangementet arrangeres av Norges Musikkorps Forbund. Konkurransen avholdes årlig i månedsskiftet januar/februar, på søndag og avholdes i Olavshallens Store sal, Lille sal og Kammersalen.

Konkurransen er delt i 8 divisjoner, tre for skolekorps og tre for amatørkorps samt en klasse for aspirant/juniorkorps og en åpen klasse. Det er fri påmelding til konkurransen, noe som betyr at divisjonen korpset velger å delta i, ikke nødvendigvis er i samsvar med tidligere resultater. Både janitsjarkorps og brassband kan delta i samme divisjon. I 2007 deltok 41 korps, med tilsammen 1500 korpsmusikere. I 2019 deltok 73 korps (inkludert aspirant/juniorkorps).

Korpsene blir vurdert av dommere som setter en poengsum mellom 0 og 100, der 100 er makssum. Vinner i 1. divisjon voksenkorps/amatørkorps og 1. divisjon skolekorps blir utropt til «Trøndersk mester». tillegg deles det ut en pris til beste instrumentgruppe i hver divisjon. Tidligere ble det korpset som fikk flest poeng, uavhengig av divisjon, utnevnt "dagens korps".

Tidligere vinnere[rediger | rediger kilde]

Trøndersk mester skolekorps (1. divisjon)
Trøndersk mester voksenkorps (1.divisjon)
Dagens korps

Skolekorps

Amatørkorps

  • 2007 – Ila Brass Band (vinner 1. div)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]