Tower Heist

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tower Heist
Generell informasjon
SjangerKrimkomedie
Utgivelsesår2011
Prod.landUSA
Lengde104 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørBrett Ratner
ProdusentBrian Grazer
ManusforfatterTed Griffin
Jeff Nathanson
MusikkChristophe Beck
Foran kamera
MedvirkendeBen Stiller
Eddie Murphy
Casey Affleck
Alan Alda
Matthew Broderick
Prod.selskapRelativity Media
Universal Pictures
Premiere2. november 2011 (Storbritannia)
4. november 2011 (USA)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Tower Heist er en amerikansk krimkomedie fra 2011 regissert av Brett Ratner. Filmen handler om en gruppe menn som iverksetter en listig plan for å robbe sjefen etter at han har svindlet alle sine ansatte for sparepengene. Sjefen er blitt satt i husarrest i sin egen luksusleilighet i samme skyskraper hvor de arbeider. Hovedrollene spilles av Ben Stiller, Casey Affleck og Michael Peña,

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Josh Kovaks (Ben Stiller) arbeider som manager i en bygning kalt det The Tower, et stort og luksuriøst leilighetskompleks i New York City. En formiddag blir den velstående Arthur Shaw, som bor i The Tower arrestert av flere FBI-agenter ledet av Claire Denham. Shaw er mistenkt for underslag og svindel av to milliarder dollar i en Ponzi-svindel. Josh sier til flere av de ansatte i The Tower at han ga alle deres pensjoner til Shaw, som skulle investere pengene for dem på aksje-markedet - men nå har de har mistet alle pengene deres.

De konfronterer Shaw, som sitter i husarrest i luksus-leiligheten sin. Men Shaw bryr seg ikke om dem. Josh snakker med Denham, og hun sier at Shaw har skjult store pengesummer ett eller annet sted. Men at FBI ikke har klart å finne igjen pengene han har gjemt unna. Josh bestemmer seg for å stjele pengene til Shaw. Flere ansatte i The Tower - Josh, Charlie, Enrique og Mr. Fitzhugh legger en slagplan for å finne og stjele pengene til Shaw. Samtidig som de må unngå å bli oppdaget av FBI, som også holder øye med Shaw.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Ben Stiller

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]