Tor Egil Førland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tor Egil Førland
Født5. mai 1959Rediger på Wikidata (61 år)
Beskjeftigelse Historiker, professorRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Tor Egil Førland (født 5. mai 1959 i Arendal) er en norsk historiker. Førland har vært professor i historie ved Universitetet i Oslo siden 2001. Som studiedekan på Det humanistiske fakultet mellom 2003 og 2006, var Førland ansvarlig for å implementere Kvalitetsreformen på fakultetet. Mellom 2009 og 2012 var Førland undervisningsleder på Institutt for arkeologi, konservering og historie, og siden 2013 har Førland vært leder for samme institutt.

Førlands fagområder er radikaliseringen/studentopprøret på 1960- og 1970-tallet, internasjonal samtidshistorie og metodologi. Han har engasjert seg for historiefilosofiske problemstillinger, særlig spørsmålet om objektivitet og verdinøytralitet i historiefaget.

Førland har siden tidlig på 1990-tallet undervist i Vest-Europakunnskap og internasjonal historie. Foruten av å være lærebokforfatter i internasjonal politikk og historie for den videregående skolen, har han skrevet flere fagbøker og lærebøker for studenter.

Han utga i 2004 ei bok om EU, Europeisk integrasjon, som har kommet i flere opplag og er oversatt til svensk.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)