Top Model Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Top Model Norge er en norsk talenkonkurranse som gikk på TV3 fra 2006 til 2013. Den er en norsk versjon av amerikanske America's Next Top Model, skapt av supermodell Tyra Banks.

Etter tre sesonger med skandinaviske versjoner av det populære realityprogrammet Top Model, ledet programleder Kathrine Sørland for første gang de fire første sesongene en helnorsk utgave på TV3.

Top Model Norge hadde premiere 11. september 2006, og hadde blant annet modellen Sunniva Stordal som et av jurymedlemmene. Premien til vinneren var en kontrakt med amerikanske Trump Agency, en kampanje for kosmetikkmerket Make Up Store og en forside på magasinet Woman.

I de tidligere programmene Scandinavias Top Model, der Norge, Sverige og Danmark var sammen om programmet, var det norske Kine Bakke som vant våren 2005 og norske Frøydis Elvenes som stakk av med seieren høsten 2005. Vinneren av Skandinavias Top Model 2006 var svenske Freja Kjellberg Borchies, mens norske Therese Haugsnes kom på andreplass.

Maria Berntina Eilertsen ble Norges Top Model 2006, mens Lene Egeli fra Stavanger (nåværende Frøken Norge) kapret andreplassen.

I 2007 og 2008 var Vendela Kirsebom programleder for Top Model Norge.