Sunniva Stordal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sunniva Stordal
Født1979
Beskjeftigelse Modell
Nasjonalitet Norge

Sunniva Maria Stordal Bjørklund (født 12. desember 1979 i Oslo) er en norsk supermodell, som ble oppdaget av en make-up artist i Oslo.

Sunniva Stordal med sitt røde hår og grønne øyne tok modellverden med storm og ble over natten en av verdens mest etterspurte modeller i 1997/1998[trenger referanse] etter at hun var å se på coveret til Italienske Vogue, samt to moteserier i magasinet fotografert av kanskje en av verdens fremste motefotografer, Steven Meisel og Deborah Tubeville.

Hun ble booket av noen av verdens fremste motehus som Cerruti 1881, Chanel, Marithe & Francois Girbaud, Nina Ricci, Oscar de la Renta, Ocimar Versolato, Hugo Boss, Calvin Klein, Anna Sui, Richard Tyler, Stephen DiGeronimo, Yohji Yamamoto, Givenchy og Jean Paul Gaultier som ville ha henne til å vise sine klær og mente at Sunniva er perfekt til å vise deres kolleksjoner[trenger referanse].

Hun har også gjort reklamejobber for blant andre Anna Sui, TSE, Versace og Chanel, samt en stor moteserie i det anerkjente italienske magasinet, Amica. På det meste tjente Sunniva 70 000 kroner dagen og kunne ha en ukelønn på 500 000 kroner[trenger referanse]. Hun var tilknyttet New York-Models i New York og Heartbreak modellbyrå i Norge. I 2006 var hun å se som en av juryen i den norske missekonkurransen Top Model, der Kathrine Sørland var programleder.

Hun jobbet som modell frem til 1999/2000 før hun sluttet for så å begynne å studere. Hun giftet seg med Amund Bjørklund i 2005.