Tommy Steele

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Tommy Steele
Tommy Steele.jpg
Født 17. desember 1936 (80 år)
Bermondsey
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelser Offiser av Den britiske imperieordenen

Tommy Steele (født Thomas William Hicks 17. desember 1936 i London) er en engelsk musiker, sanger, skuespiller og rock and roll-stjerne. Steele blir ansett for å være det første ungdomsidolet i Storbritannia.

Steele fikk raskt berømmelse i Storbritannia som frontmann for rockebandet The Steelmen som etter at deres første singel «Rock With the Caveman» nådde opp som nummer 13 på de britiske hitlistene i 1956. I slutten av 2009 ga Steele ut sine største hits på samleplaten The Very Best of Tommy Steele. Den nådde opp på den britiske topp 40-hitlisten og var den første oppføringen Steele hadde hatt på noen hitlister siden 1960-årene.

Steele spilte tittelrollen i teaterstykket Hans Christian AndersenWest End. I 1983 regisserte han og spilte hovedrollen i en West End-produksjon av musikalen Singin' in the RainLondon Palladium-teateret. I 1991 turnerte Steele med musikalen Some Like It Hot, basert på filmen Noen har det hett med Jack Lemmon og Marilyn Monroe. I 2008, i en alder av 71 år, turnerte Steele i hovedrollen i musikalen Doctor Dolittle og han har spilt rollen som Ebenezer Scrooge i musikalen Scrooge hver jul siden 2009.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]