Tommy Steele

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Tommy Steele, november 1999.

Tommy Steele (født som Thomas William Hicks den 17. desember 1936 i London, England) er en engelsk musiker, sanger, skuespiller og en rock 'n' roll-stjerne. Steele blir ansett for å være det første ungdomsidolet i Storbritannia.

Steele fikk raskt berømmelse i Storbritannia som frontmann for rockebandet The Steelmen som etter at deres første singel «Rock With The Caveman» nådde opp som nummer 13 på de britiske hit-listene i 1956. I slutten av 2009 ga Steele ut sine beste sangere på en plate som ble hetende The Very Best Of ... og som nådde opp på hitlisten for topp 30 på de britiske hitlistene. Dette var den første oppføringen Steele hadde hatt på noen hitlister siden 1960-tallet.

Økningen av musikalske talenter på 1960-tallet tillot Steele å gå videre med sin karriere på teaterscenen og med film-musikaler der han etterlot seg en identitet som et pop-idol. På West End-teateret dukket han opp med tittelrollen i teaterstykket Hans Christian Andersen.

I 1983 regisserte Steele og spilte hovedrollen i en West End-produksjon av Singin 'in the Rain på det berømte London Palladium-teateret. I 1991 turnerte han sammen med Some Like It Hot i filmversjonen som ble laget av Jack Lemmon og Marilyn Monroe. I 2008 i en alder av 71 år turnerte Steele i hovedrollen i musicalen Dr. Dolittle og han viste en reprise av sin rolle som «Skrue» i jula 2009.