Tommy Steele

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tommy Steele
Tommy Steele.jpg
FødtThomas Hicks
17. desember 1936 (82 år)
Bermondsey
Beskjeftigelse Sanger, låtskriver, filmskuespiller, gitarist, billedhugger
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelse Offiser av Den britiske imperieordenen

Tommy Steele (født Thomas William Hicks 17. desember 1936 i London) er en engelsk musiker, sanger, skuespiller og rock and roll-stjerne. Steele blir ansett for å være det første ungdomsidolet i Storbritannia.

Steele fikk raskt berømmelse i Storbritannia som frontmann for rockebandet The Steelmen som etter at deres første singel «Rock With the Caveman» nådde opp som nummer 13 på de britiske hitlistene i 1956. I slutten av 2009 ga Steele ut sine største hits på samleplaten The Very Best of Tommy Steele. Den nådde opp på den britiske topp 40-hitlisten og var den første oppføringen Steele hadde hatt på noen hitlister siden 1960-årene.

Steele spilte tittelrollen i teaterstykket Hans Christian AndersenWest End. I 1983 regisserte han og spilte hovedrollen i en West End-produksjon av musikalen Singin' in the RainLondon Palladium-teateret. I 1991 turnerte Steele med musikalen Some Like It Hot, basert på filmen Noen har det hett med Jack Lemmon og Marilyn Monroe. I 2008, i en alder av 71 år, turnerte Steele i hovedrollen i musikalen Doctor Dolittle og han har spilt rollen som Ebenezer Scrooge i musikalen Scrooge hver jul siden 2009.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]