Tjuenborgkoia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tjuenborgkoia
LandNorge
StedRingerike
Kart
Kart
Tjuenborgkoia
60°20′19″N 9°58′35″Ø

Tjuenborgkoia (739 moh.) er ei koie (ubemannet turisthytte) under DNT Ringerike som ligger i Strømsoddbygda, i skråningen øst for Hestebrenna (772 moh.) sør for Høgfjell, vest i de sørlige Ådalsfjellene. Koia eies og driftes av DNT Ringerike, som også driver sju andre hytter innen sitt område. Koia ble overtatt fra DNT Oslo og Omegn i 2017. Fra koia tar det ca. 10-15 minutter å gå opp på Hestebrenna, der utsikten er fantastisk. I nærheten av koia ligger også Tjuvenborgen, en gammel bygdeborg.

Tjuenborgkoia, som er ubetjent, er ei tømmerhytte med to soverom og åtte sengeplasser, bygget i 1942 etter modell av Buvasskoia (lenger inn i bygda) og Grønknutkoia (på Holleia). Det er også oppført et anneks der (den opprinnelige koia, som altså er eldre), som har to soveplasser. Til annekset er det lov å ta med hund.

DNT-hytter i distriktet[rediger | rediger kilde]

Foruten Tjuenborgkoia eier DNT Ringerike også koiene Hovinkoia (230 moh.) sørøst i Holleia, Grønknutkoia (525 moh.) nord i Holleia, Vikerkoia (650 moh.) på sørsiden av Vikerfjell, Buvasskoia (380 moh.) ved Buvatnet (Flå), Storekrakkoia (889 moh.) i Bogen i Vassfaret (Sør-Aurdal) og Vassfarkoia ved Veneli (Flå). Alle koiene er ubetjente.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]