Thomas de Grey, 6th Baron Walsingham

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Thomas de Grey, 6th Baron Walsingham
LordWalsingham.jpg
Født29. juli 1843
London
Død3. desember 1919 (76 år)
Utdannet ved Eton College
Beskjeftigelse Cricketspiller, politiker, entomolog
Parti Det konservative parti
NasjonalitetStorbritannia
Medlem avRoyal Society
Utmerkelser Fellow of the Royal Society


Thomas de Grey, 6th Baron Walsingham (født 29. juli 1843, død 3. desember, 1919) var en engelsk politiker og amatørentomolog. Han var gift tre ganger, men etterlot seg ikke noen arving, så hans halvbror etterfulgte ham som baron da han døde.

Politisk karriere[rediger | rediger kilde]

Walsingham var sønn av Thomas de Grey, 5th Baron Walsingham, og ble født på Stanhope Street i Mayfair, familiens bolig i London. Han fikk utdannelse fra Eton og Trinity College i Cambridge. Han var konservativt parlamentsmedlem for West Norfolk fra 1865 til 1870, da han overtok tittelen og eiendommen etter sin far og ble medlem av House of Lords. Fra 1874 til 1875 var han Lord-in-Waiting (regjeringens whip) i den andre regjeringsperioden til Benjamin Disraeli. Fra 1870 av drev han også familiens gods i Merton, Norfolk og tjente som trustee for British Museum og hadde flere andre offentlige oppgaver.

Amatørentomolog[rediger | rediger kilde]

Walsingham var en ivrig lepidopterist. Han samlet sommerfugler og møll fra han var ganske ung og var særlig interessert i mikrolepidoptera. Samlingen hans var en av de viktigste som noen gang er bygget opp. Etter at han kjøpte samlingene til Zeller, Hofmann og Christoph, inneholdt hans samling over 260,000 spesimen. Han donerte den og sitt bibliotek på 2600 bøker til Natural History Museum

Walsingham ble valgt til medlem av Royal Society i 1887, og var medlem av Entomological Society of London, hvor han var president i to perioder.

Som autor er han referansen «Walsingham».

Referanser[rediger | rediger kilde]