Thomas Ludescher

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Thomas Ludescher
Født3. feb. 1969Rediger på Wikidata (55 år)
Feldkirch
BeskjeftigelseDirigent, musiker, komponist, universitetslærer Rediger på Wikidata
NasjonalitetØsterrike
Musikalsk karriere

Thomas Ludescher (født 1969) er en østerriksk musiker, dirigent og musikkpedagog.   

Under elektrikerutdanningen sin begynte Ludescher også på et studium ved Vorarlberger Landeskonservatorium. Han studerte trompet hos Lothar Hilbrand i Feldkirch og hos Josef Pomber ved Universitetet for Musikk og utøvende Kunst i Wien. Han studerte musikkpedagogikk hos Peter Röbke. I 1996 fullførte han med magister artium. Siden 1997 er han leder for korpsdireksjonslinja ved Vorarlberger Landeskonservatorium.

I årene 1999 og 2000 var han gjestedirigent ved Bregenzer Festspiele. I 2003 bestod han dimplomeksamen i blåseorkesterledelse og instrumentering ved musikkhøgskolen i Nürnberg hos Maurice Hamers. Videre studerte han komponering hos Herbert Willi ved konservatoriet i Vorarlberg, og korpsdireksjon og instrumentering i mesterklassen ved musikkhøgskolen i Augsburg-Nürnberg. Siden våren 2003 leder han korpsdireksjonslinja ved Tiroler Landeskonservatorium. Han er regionskapellmester i Vorarlberg og leder Sinfonischen Blasorchester Vorarlberg som han selv stiftet i 1997. Høsten 2004 overtok han en stilling som direksjonslærer ved musikkhøgskolen i Nürnberg. 

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

I april 2005 vant han den internasjonale dirigentkonkurransen Prix Credit Suisse, der 22 utvalgte deltakere fra Estland, Sveits, Tyskland, Japan, Frankrike og Østerrike deltok.

Med Sinfonisches Blasorchester Vorarlberg deltok han på forskjellige muskkonkurranser, blant annet i Valencia og på CISM-konkurransen i Schladming. En særlig stor suksess nådde han med orkesteret sitt ved 15. World-Music-Contest 2005 i Kerkrade (Nederland). De kom på tredjeplass i elitedivisjonen i avdelingen for janitsjarkorps med 92,4 poeng. De spilte Chakra av Maurice Hamers som ble skrevet for denne anledningen og uroppført da. I 2007 ble komposisjonen gitt ut på DVD som et audiovisuelt verk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]