Thetford Priory

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Thetford Priory
ThetfordPriory.jpg
Grunnlagt12. århundre
NettsideNettside

Thetford Priory
52°24′59″N 0°44′34″Ø

Thetford Priory eller Thetford Abbey var et prioratkloster i Thetford i England som hadde utgått fra benediktinerklosteret Cluny i Frankrike. Thetfordklosteret var et av de viktigste i East Anglia og ble grunnlagt i 1103 av Roger Bigod, baron Bigod, og dedikert jomfru Maria. Klosteret skyldte mye av sin velstand og framgang til en mirakuløs fremtreden av jomfru Maria og henne statue var reist her.

1200-tallet ble det sagt at jomfru Maria opptrådte i en visjon til de lokale, noe som førte til en utvidelse av stedet til kapell for helgenen. I løpet av byggingen ble det oppdaget at en gammel statue av henne på stedet hadde en hulning i hodet som inneholdt helgenens relikvier og ble således en dragningskraft for pilegrimer.

Kapellet huset gravene til den betydningsfulle Howard-familien, men også til andre betydningsfulle skikkelser fra Tudortiden som Henry FitzRoy, 1. hertug av Richmond og Somerset, og andre. Til tross for stedets notable gravplass var ikke nok for å berge klosteret fra prosessen med Oppløsningen av Englands klostre og det ble stengt i 1536. Gravene til Howard-familien ble flyttet til kirken St Michael the Archangel i Framlingham.

Klosterets ruiner, blant annet dets nedre vegger av kirken og buegangen, sammen med det imponerende velvet til munkenes sovesal og en bortimot komplett portnerbolig fra 1300-tallet (en gangveg fra hovedstedet), er åpent for publikum som et engelsk fortidsminne og drives av English Heritage. Som mange andre steder i England blir det påstått at stedet er gjensøkt og det var tema for en fjernsynsepisode av Ghosthunters (Spøkelsesjegerne). Kirken for Den hellige grav er innfor gangavstand fra ruinene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]