The Visit

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Visit
Generell informasjon
SjangerSkrekkfilm
Utgivelsesår2015
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørM. Night Shyamalan
ProdusentMarc Bienstock
Jason Blum
M. Night Shyamalan
ManusforfatterM. Night Shyamalan
SjeffotografMaryse Alberti
KlippLuke Franco Ciarrocchi
Foran kamera
MedvirkendeOlivia DeJonge
Ed Oxenbould
Deanna Dunagan
Peter McRobbie
Kathryn Hahn
Benjamin Kanes
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker

The Visit er en amerikansk skrekkfilm fra 2015. Filmen er skrevet og regissert av M. Night Shyamalan, og har Olivia DeJonge, Ed Oxenbould, Deanna Dunagan, Peter McRobbie, Kathryn Hahn og Benjamin Kanes i hovedrollene. Filmen ble offentliggjort i USA den 11. september 2015.

Handling[rediger | rediger kilde]

To søsken fra Philadelphia, 15 år gamle Becca og 13 år gamle Tyler, forbereder seg til et fem dager langt besøk hos besteforeldrene deres, samtidig som deres mor Loretta (spilt av Kathryn Hahn) drar på cruise sammen med hennes nye kjæreste. Loretta røper at hun ikke har snakket med foreldrene sine på 15 år, etter at hun giftet seg med sin lærer fra high school, som foreldrene hennes ikke likte. Becca og Tyler har derfor aldri møtt sine besteforeldre, og planlegger å filme deres besøk med et videokamera.

Becca og Tyler møter besteforeldrene sine, referert til som "Nana" og "Pop Pop" ved en jernbanestasjon. Gården de bor på ligger isolert fra alle naboer. Becca og Tyler får streng beskjed om å aldri gå ned i en kjeller fordi den vissnok inneholder mugg. De får også en fast leggetid hver kveld, og får aldri lov til å forlate rommet deres om natten. Den første kvelden, en time etter at de har lagt seg, våger Becca seg ut av rommet for å finne noe å spise. Hun ser Nana kaste opp oppkast over hele huset, noe som skremmer Becca. Hun forteller Pop Pop om dette, men han påstår at Nana har influensa. Pop Pop minner henne om å aldri forlate soverommet deres etter klokken 21.30.

I løpet av de neste dagene ser Becca og Tyler stadig mer urovekkende og skummel oppførsel fra besteforeldrene deres. Tyler går inn i et skur, og finner en stor haug med møkkete bleier. Becca spør Nana om når Loretta dro hjemmefra som ungdom, men Nana begynner å skjelve og skrike. Senere kommer en kvinne til huset deres, og snakker med Pop Pop og Nana, og hun går inn i bakgården sammen med dem. Men ungdommene ser henne aldri forlate området etterpå. Stadig mer bekymret etter alt som skjer, bestemmer Tyler seg for å filme det som skjer om natten. Men Nana oppdager det, henter en stor kniv og forsøker uten hell å bryte seg inn i barnas låste soverom.

Når Becca og Tyler ser på film-opptakene med Nana og kniven, kontakter de Loretta og ber henne komme for å hente dem. De viser henne film-opptak av foreldrene hennes, men Loretta får panikk og sier at de ikke er foreldrene hennes. Ungdommene innser at de har bodd sammen med noen fremmede mennesker i flere dager, og de forsøker å forlate huset. Men Nana og Pop Pop stenger dem inne, og tvinger dem til å spille Yatzy. Senere sniker Becca seg ned i kjelleren, og oppdager de døde kroppene til hennes virkelige besteforeldre, sammen med uniformer fra det mentale sykehuset der besteforeldrene jobbet, og avslører "Nana" og "Pop Pop" som rømte pasienter fra sykehuset.

Pop Pop stenger Becca inne med Nana, som angriper henne i et psykotisk anfall. "Pop Pop" plager Tyler ved å smøre inn ansiktet hans med en møkkete bleie. Becca stikker Nana med et glassskår fra et ødelagt speil, løper deretter inn på kjøkkenet og angriper Pop Pop. Når Pop Pop begynner å få overtaket, dreper Tyler ham ved å slå hodet hans gjentatte ganger i kjøleskapet. Tenåringene slipper uskadd unna, og utenfor huset blir de møtt av moren deres og flere politifolk. Etterpå spør Becca moren sin om hva som egentlig skjedde flere år tidligere når Loretta forlot foreldrene sine for 15 år siden. Loretta forteller at hun hadde en intens krangel med foreldrene sine, hvor hun blant annet slo til sin mor. Loretta forlot deretter hjemmet og ignorerte foreldrenes mange forsøk på å kontakte henne. Loretta konkluderer med at forsoning alltid var mulig, hvis hun bare hadde ønsket det selv.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]