The View

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

The View (en. Utsikten eller Synet) er et amerikansk talk show, som har blitt vist på tv-kanaler gjennom fjernsynsnettverket ABC siden 11. august 1997. Programmet består av et panel bestående av fem kvinner som diskuterer dagsaktuelle temaer, med hverandre og inviterte gjester. Panelets faste medlemmer er: Whoopi Goldberg (som òg er ordstyrer), Joy Behar, Elisabeth Hasselbeck, Sherri Shepherd og Barbara Walters.

Ettersom programmet tar opp dagsaktuelle emner, har det også dekket Presidentvalget i USA 2008, med særlig fokus på emner som har betydning for kvinner. Programmet fulgte senator Hilary Clintons nominasjon i primærvalget. Tilsvarende var John McCains valg av Sarah Palin som visepresidentkandidat, den første kvinnen som er visepresidentkandidat for et av USAs store partier (demokratene og republikanerne) siden Geraldine Ferraro var demokratisk visepresidentkandidat i 1984. Noen av diskusjonene på programmet har vært så opphetede at de har blitt dekket av andre nyhetsmedier, på samme måte som Saturday Night Live også har vært uvanlig dagsaktuelt i denne valgkampen.

Programmet har blitt kritisert for å være for ensidig i sin dekning av nyheter med få gjester med et høyre-politisk syn, og at det kun det faste panelmedlemmet Elisabeth Hasselbeck som har et slikt syn. På den andre siden er Joy Behar, Sherri Shepherd og Barbara Walters mer sentrums-venstre orienterte.

Formatet av The View er populært og har blitt kopiert andre steder i verden, bl.a. av det britiske programmet Loose WomenITV, og Norges egen versjon Studio 5.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]