The View

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The View
The View Logo (2015).png
Generell informasjon
SjangerTalkshow
Prod.landUSA
Sesonger17
Episoder4 000
Foran kamera
Programleder(e)Barbara Walters, Nicolle Wallace, Meredith Vieira, Star Jones, Debbie Matenopoulos, Lisa Ling, Joy Behar, Elisabeth Hasselbeck, Rosie O'Donnell, Whoopi Goldberg, Sherri Shepherd, Jenny McCarthy, Rosie Perez, Raven-Symoné, Michelle Collins, Candace Cameron Bure, Paula Faris, Jedediah Bila, Sara Haines, Sunny Hostin, Meghan McCain, Abby Huntsman
Medvirkende
Abby Huntsman
SkapereBarbara Walters, Bill Geddie
Sending
Periode11. aug. 1997
TV-kanalAmerican Broadcasting Company
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside
Innspilling av en episode av The View 28. juli 2010. Fra venstre Whoopi Goldberg, Barbara Walters, Barack Obama, Joy Behar, Sherri Shepherd og Elisabeth Hasselbeck.

The View er et amerikansk talk show som har gått på ABC siden 11. august 1997. Programmet består av et panel bestående av fem kvinner som diskuterer dagsaktuelle temaer, med hverandre og inviterte gjester. Panelets faste medlemmer er: Whoopi Goldberg (som òg er ordstyrer), Joy Behar, Elisabeth Hasselbeck, Sherri Shepherd og Barbara Walters.

Ettersom programmet tar opp dagsaktuelle emner, har det også dekket Presidentvalget i USA 2008, med særlig fokus på emner som har betydning for kvinner. Programmet fulgte senator Hillary Clintons nominasjon i primærvalget. Tilsvarende var John McCains valg av Sarah Palin som visepresidentkandidat, den første kvinnen som er visepresidentkandidat for et av USAs store partier (demokratene og republikanerne) siden Geraldine Ferraro var demokratisk visepresidentkandidat i 1984. Noen av diskusjonene på programmet har vært så opphetede at de har blitt dekket av andre nyhetsmedier, på samme måte som Saturday Night Live også har vært uvanlig dagsaktuelt i denne valgkampen.

Programmet har blitt kritisert for å være for ensidig i sin dekning av nyheter med få gjester med et høyre-politisk syn, og at det kun det faste panelmedlemmet Elisabeth Hasselbeck som har et slikt syn. På den andre siden er Joy Behar, Sherri Shepherd og Barbara Walters mer sentrums-venstre orienterte.[trenger referanse]

Andre land[rediger | rediger kilde]

Formatet av The View er populært og har blitt kopiert andre steder i verden, bl.a. det britiske programmet Loose WomenITV, og det norske Studio 5FEM.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]