The Twilight Samurai

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Twilight Samurai
orig. Tasogare Seibei
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår2. november, 2002] (Japan)
Prod.landJapan
Lengde129 min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegissørYôji Yamada
ProdusentHiroshi Fukazawa
ManusforfatterShûhei Fujisawa
Yôji Yamada
MusikkIsao Tomita
SjeffotografIwao Ishii
Foran kamera
MedvirkendeHiroyuki Sanada
Rie Miyazawa
Nenji Kobayashi m.fl.
Prod.selskapHakuhodo
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Twilight Samurai (orig. tittel: Tasogare Seibei) er et japansk filmdrama fra 2002 med Hiroyuki Sanada i hovedrollen.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Iguchi Seibei blir enkemann når hans kone bukker under for tuberkulose. Hans kone får en stor begravelse, mer enn Seibei, en lavrangert samurai har råd til. Om kvelden skynder Seibei seg hjem for å passe på sin eldre mor, som har demens, og sine to små døtre, Kayano og Ito. Selv om han er samurai, forsømmer Seibei utseendet sitt, og unnlater å bade eller barbere hodet eller være kledd som det sømmer seg for en samurai. Trivselen til de unge døtrene hans og medisinene til moren hans blir prioritet isteden for nye klær eller utstyr til ham selv.

En høyt rangert samurai fra Seibei`s klan, etter å ha hørt om Seibei`s dyktighet med sverd ber Seibei å drepe Yogo, som hardnakket nekter å fratre sin stilling eller begå seppuku. Yogo har allerede drept en formidabel samurai som ble sendt for å drepe ham. Seibei blir lovet en økning i rang og lønn hvis han godtar dette farlige oppdraget. Seibei er veldig motvillig til å kjempe mot Yogo, og ber om en måned til å tenke over saken. Den nye klan-lederen blir irritert over dette, og beordrer Seibei utvist fra klanen. Seibei blir til slutt tvunget til å gå med på å forsøke oppdraget. Den kvelden lover Seibei`s veileder at han skal sørge for at barna hans blir ivaretatt, hvis det verste skulle skje.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]