Hopp til innhold

The Stig

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Stig

The Stig er navnet gitt til den anonyme motorsportsjåføren i BBC-programmet Top Gear. Hans identitet er ukjent, og han verken snakker eller tar av seg hjelmen foran kamera.

Stigs hovedfunksjon i programmet er å gjennomføre rundetider med forskjellige biler på Top Gears testbane i Dunsfold Park, og å trene hver ukes gjest til å sette god rundetid i den delen av programmet hvor det testes rimelige biler. I tillegg utfører The Stig forskjellige andre kjøreoppgaver hvis det trenges. The Stig har også vært med på noen av Jeremy Clarksons spesialprogrammer, slik som Heaven and Hell og The Good, The Bad and The Ugly.

Hans identitet ble røpet i første program i 13. sesong, ved at han tok av seg hjelmen, og Michael Schumacher viste seg. BBC har i ettertid avkreftet at Schumacher var Stig. Schumacher var der fordi Ferrari ikke ville la noen andre kjøre Ferrari FXX.

Det har blitt sagt at han er blitt erstattet med en annen fordi han ble alvorlig skadet i en ulykke. Men dette er ikke sikkert.[trenger referanse]

Et av mange sitater fra Jeremy Clarksons introduksjoner av The Stig

  • Some say that on really warm days he sheds his skin, like a snake, and for some reason he's allergic to the Dutch. ( På norsk: "Noen sier at på virkelige varme dager skifter han huden sin som en slange, og er av en eller annen grunn allergisk mot nederlendere.")

Racingsjåfør Ben Collins har i et intervju til The Sun avslørt seg selv som The Stig. Ben Collins fikk jobben som den hvite Stig etter at forgjengeren, Perry McCarthy (den svarte Stig) avslørte seg selv i en biografi i 2002.