Hopp til innhold

The Sentinel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Sentinel
orig. The Sentinel
Generell informasjon
Utgivelsesår21. april 2006 (USA)
1. september 2006 (NOR)
Lengde108 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiClark Johnson
ProdusentBill Carraro
Michael Douglas
Marcy Drogin
Arnon Milchan
George Nolfi
ManusforfatterGerald Petievich
(roman)
George Nolfi
(manus)
MusikkChristophe Beck
SjeffotografGabriel Beristain
KlippCindy Mollo
Foran kamera
MedvirkendeMichael Douglas
Kiefer Sutherland
Kim Basinger
Eva Longoria
Jackie Burroughs
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

The Sentinel er en filmthriller fra 2006 med Michael Douglas, Kiefer Sutherland, Eva Longoria og Kim Basinger i hovedrollene. Filmen er basert på en roman ved samme navn av tidligere hemmelig agent i Secret Service Gerald Petievich. The Sentinel hadde norgespremiere den 1. september 2006.

Pete Garrison (Michael Douglas) er en av livvaktene til Sarah Ballentine, som er førstedame i USA (spilt av Kim Basinger). Han er også en av de eldste og mest lojale tjenestemennene i livvaktstyrken. En av de andre tjenestemennene, Charlie Merriweather (Clark Johnson), blir skutt i ryggen, og Garrison blir traumatisert av hendelsen siden han var en av Merriweathers nærmeste venner. En pålitelig tyster tipser ham om at drapet på Merriweather har sammenheng med en plan om å snikmyrde presidenten, og Garrison melder fra om dette til sine overordnede.

Tipset avdekker at det finnes en muldvarp som har tilgang til detaljer om sikkerhetsopplegget rundt presidenten, og som gir informasjonen videre til drapsmennene. Et team fra USAs Secret Service under ledelse av David Breckinridge (Kiefer Sutherland), som har ferskingen Jill Marin (Eva Longoria) som makker, får ansvaret for å etterforske tipset, og de tester alle i livvaktstyrken ved hjelp av løgndetektor. I mellomtiden har muldvarpen funnet ut at Garrison har noe på gang med USAs førstedame, og forsøker å sette en felle for ham ved å lure ham til en café som er kjent som møtestedet til colombianske gjenger. Garrison lar seg lure, og det skjer også en feil med resultatene fra løgndetektortesten han måtte gjennomgå. Dermed ender Garrison opp som hovedmistenkt – kollegene i Secret Service tror det er han som er muldvarpen og som stod bak drapet på Merriweather.

Skuespillere

[rediger | rediger kilde]

DVD-utgivelser

[rediger | rediger kilde]
DVD-tittel Region 1 Region 2
The Sentinel 29. august 2006 1. januar 2007

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]