Jakten på fjellets hemmelighet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jakten på fjellets hemmelighet
orig. La Montagna del dio cannibale
Generell informasjon
Sjanger Skrekk / Eventyr
Nasjonalitet Italiensk
Utgitt 1978
Lengde 1 t. 39 min.
Språk Engelsk
Aldersgrense 18 (1987)
Produksjon
Regissør Sergio Martino
Manus Cesare Frugoni
Sergio Martino
Hovedroller Ursula Andress
Stacy Keach
Annen informasjon
Premierer 25. mai 1978 (Vest-Tyskland)
10. august 1978 (Italia)
13. april 1979 (USA)
1987 (Norge) (Video)[1]
31. okt. 2007 (Norge) (DVD)[1]
Eksterne lenker

Jakten på fjellets hemmelighet (originaltittel: La Montagna del dio cannibale) er en italiensk engelskspråklig eventyr-grøsser fra 1978. Filmen er regissert av Sergio Martino og både historien og manuset er skrevet av Cesare Frugoni i samarbeid med Sergio Martino. Hovedrollene spilles av Ursula Andress og Stacy Keach.

Filmen er også kjent under titler som Mountain of the Cannibal God, Prisoner of the Cannibal God og Slave of the Cannibal God.

Handling[rediger | rediger kilde]

Susan Stevenson og hennes bror Arthur Weisser går av et fly i Ny-Guinea for å lete etter Susans mann. Her møter de Dr. Edward Foster, og de tre drar inn i jungelen sammen, hvor de blir vitne til flere grusomheter. Målet deres blir etter hvert å finne et sagnomsust og hellig fjell som er bosted for en primitiv stamme av kannibaler. Snart jaktes de på av blodtørstige kannibaler, og de fatter særlig interesse for Susan, som de tror er en gudinne.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Den ble ikke satt opp på norske kinoer, men ble i 1987 lansert på video av Panorama under tittelen Jakten på fjellets hemmelighet. Denne versjonen var betydelig kortere enn originalen (i følge videocoveret 1 time og 20 minutter).[2] En britisk utekstet versjon med tittelen Prisoner of the Cannibal God, utgitt av Houshin i 1980, var tilgjengelig på det norske videomarkedet på begynnelsen av 1980-tallet.[3]

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]