The Ice Pirates

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Ice Pirates
Generell informasjon
SjangerKomedie
Sciencefiction
Eventyr
Prod.landUSA USA
UtgivelsesårUSA 16. mars 1984
Norge ?
Lengde91 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørStewart Raffill
ManusforfatterStewart Raffill,
Stanford Sherman
ProdusentJohn Foreman
KomponistBruce Broughton
SjeffotografMatthew F. Leonetti
KlipperTom Walls
Foran kamera
MedvirkendeRobert Urich,
Mary Crosby,
Anjelica Huston,
Ron Perlman,
Bruce Vilanch
Michael D. Roberts,
John Carradine
Annen informasjon
FilmselskapMGM
Budsjett$9,000,000
Eksterne lenker

The Ice Pirates er en amerikansk sciencefiction-, eventyr- pg filmkomedie fra 1984 med Robert Urich og Mary Crosby i hovedrollene. Andre fremtredende roller spilles av Anjelica Huston, Ron Perlman, Bruce Vilanch, John Carradine og John Matuszak. Regi og manus er ved Stewart Raffill.

Handling[rediger | rediger kilde]

Lenge etter de store interplanetariske krigene har galaksen gått tørr. Vann er det eneste igjen av verdi og denne ressursen kontrolleres nå av de onde tempelriddere fra planeten Mithra. Tempelriddernes makt over vannet/isen blir utfordret av noen fryktløse pirater ledet av den fryktløse Jason (Robert Urich), og med seg på laget har han den modige Maida (Anjelica Huston), mekanikeren Roscoe (Michael D. Roberts) og krigeren Zeno (Ron Perlman). De blir imidlertid tatt til fange av de onde tempelridderne, og blir solgt som slaver til Prinsesse Karina (Mary Crosby). Etterhvert slår de seg sammen med prinsessen for å lete etter en fremmed planet der det hersker vann i tilstrekkelige mengder.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Omtale fra DVD-arkivet: «The Ice Pirates er ingen bra film og den er nok ganske kjapt glemt. Men dette er vel det nærmeste du kommer en sci/fi komedie utenom Spaceballs (som ihvertfall er litt bedre enn denne). Og har du vokst opp på 80-tallet, slutten av 70-tallet, er den ihvertfall verdt å få med seg en gang, eventuelt se igjen.» [1].

I rollene[rediger | rediger kilde]

(utvalg)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]