The Good Place

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Good Place
Generell informasjon
SjangerFantasy-tv-serie, situasjonskomedie, filosofisk fiksjon, utopisk og dystopisk fiksjon
Prod.landUSA
Sesonger4
Episoder53
Lengde22 minutter (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Medvirkende
31 oppføringer
Kristen Bell (rollefigur: Eleanor Shellstrop)
Ted Danson (rollefigur: Michael)
Jameela Jamil (rollefigur: Tahani Al-Jamil)
William Jackson Harper (rollefigur: Chidi Anagonye)
Manny Jacinto (rollefigur: Jason Mendoza)
D'Arcy Carden (rollefigur: Janet)
Luke Guldan
Tiya Sircar (rollefigur: Vicky)
Adam Scott
Marc Evan Jackson
Jama Williamson
Bambadjan Bamba
Joe Mande
Maribeth Monroe (rollefigur: Mindy St. Claire)
Kirby Howell-Baptiste
Eugene Cordero
Ben Lawson
Rebecca Hazlewood
Ajay Mehta
Anna Khaja
Leslie Grossman
Angela Trimbur
Benjamin Koldyke
Jason Mantzoukas
Maya Rudolph
Mike O'Malley
Brad Morris
Paul Scheer
Avery Hayes (rollefigur: Eleanor Shellstrop)
Noelle E. Parker (rollefigur: Eleanor Shellstrop)
GraceAnne Pullappally (rollefigur: Tahani Al-Jamil)
Bak kamera
Skaper(e)Michael Schur
ProdusentMichael Schur, David Miner
MusikkDavid Schwartz
Prod.selskapFremulon, 3 Arts Entertainment, Universal Television
Sending
Periode19. september 2016 
TV-kanalNBC
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

The Good Place er en amerikansk fantasykomedie-tv-serie laget av Michael Schur. Serien hadde premiere 19. september 2016 på NBC.[1]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Serien er sentrert rundt et liv etter døden hvor mennesker enten sendes til «det gode stedet» eller til «det dårlige stedet» etter at de dør. Alle mennesker skal bli tildelt en poengsum, basert på moralen i deres oppførsel så lenge de levde. Men bare mennesker med de aller høyeste poengsummene kan sendes til det gode stedet, hvor de oppnår evig lykke med hvert eneste ønske oppfylt. Ved «det gode stedet» blir menneskene forsøkt veiledet av en kunstig intelligens som kalles Janet. Men alle andre mennesker opplever en evighet med tortur ved «det dårlige stedet»

I den første sesongen mener den amoralske enstøingen Eleanor, og den småkriminelle Jason, at de har blitt sendt til «det gode stedet» ved en feiltakelse. Eleanors tildelte sjelevenn, Chidi, en filosof, forsøker å lære mennesker etikk slik at de kan gjøre seg fortjent til deres tilstedeværelse på det gode stedet. Jasons sjelevenn, den velstående sosialisten Tahani, forsøker å hjelpe Michael, den tilsynelatende vennlige designeren av nabolaget deres, med å takle alle problemene som tilsynelatende blir forårsaket av Eleanor og Jasons tilstedeværelse.

I den andre sesongen sletter Michael gjentatte ganger menneskenes hukommelse, for å starte deres psykologiske tortur på nytt. Men de oppdager sannheten hver gang. Michaels feil resulterer i at han blir presset av en annen demon som ønsker å ta over jobben hans, så Michael overbeviser menneskene til å hjelpe ham med å narre sjefen sin i bytte mot passasje til det gode stedet. Når Michael forstår at mennesker kan forbedre deres godhet etter at de dør, appellerer han saken deres til den evige dommeren - som bestemmer at menneskene kan returneres til livene deres på jorden, uten noen minner om livet etter døden, for å prøve å bevise deres bedre moralske utvikling.

Tilbake på jorden, i løpet av den tredje sesongen, deltar gruppen i en forskningsstudie ledet av Chidi og hans kollega Simone. Når de først har lært sannheten om livet etter døden, forsøker de å hjelpe andre med å forbedre deres moralske oppførsel. Etter hvert oppdager de at ingen har blitt tatt opp til «det gode stedet» på flere århundrer. De kommer med en hypotese om at poengsystemet er fundamentalt feil, og setter opp et eksperimentelt simulert Good Place for å undersøke om mennesker klarer å utvikle seg mer etisk og moralsk med riktig støtte.

I den fjerde og siste sesongen beviser det årelange eksperimentet til slutt at mennesker kan vise moralsk forbedring i etterlivet. Gruppen innfører derfor et nytt system hvor avdøde mennesker får muligheten til å komme til det gode stedet ved å bestå forskjellige undersøker for moralsk utvikling.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Kristen Bell.)
  • Kristen Bell som Eleanor Shellstrop. En avdød egoistisk amerikansk farmasøytisk selger fra Phoenix, Arizona. Hun havner tilsynelatende ved «The Good Place» ved en feiltakelse, etter å ha blitt forvekslet med en advokat som forsøkte å frikjenne uskyldige klienter som står overfor dødsdommer.
  • William Jackson Harper som Chidi Anagonye. En avdød fransk-talende nigeriansk-senegalesisk professor i etikk og filosofi. Han underviste ved Sorbonne og St. John's University i Australia.
  • Jameela Jamil som Tahani Al-Jamil. En avdød velstående britisk filantrop og mote-modell som tror hun hører hjemme på det gode stedet.
  • D'Arcy Carden som Janet. En programmert guide og kunnskapsbank. Fungerer som det gode stedets viktigste informasjonskilde, og kan gi innbyggerne alt de måtte ønske seg. Senere får Janet et mer menneske-lignende sinn, og begynner å handle annerledes enn måten hun opprinnelig ble designet på.
  • Manny Jacinto som Jason Mendoza. En avdød amatør filippinsk-amerikansk diskjockey, og narkotika-selger fra Jacksonville, Florida. Havner tilsynelatende ved Good Place ved en feiltakelse.
  • Ted Danson som Michael. Det viser seg at han hadde narret flere mennesker, og egentlig var en demon som torturerer mennesker.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]