The Good Nurse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Good Nurse
Generell informasjon
GenreThriller, biografisk film, film basert på bøker
Utgivelsesår2022
NasjonalitetUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiTobias Lindholm Rediger dette på Wikidata
ManusKrysty Wilson-Cairns Rediger dette på Wikidata
Basert på
The Good Nurse: A True Story of Medicine, Madness, and Murder Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Darren Aronofsky, Scott Franklin
MusikkBiosphere Rediger dette på Wikidata
FotoJody Lee Lipes Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeJessica Chastain, Eddie Redmayne, Nnamdi Asomugha, Noah Emmerich, Kim Dickens Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
FilmselskapProtozoa Pictures, FilmNation Entertainment Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Netflix
Premiere(r)2022
Eksterne lenker

The Good Nurse er en amerikansk dramafilm fra 2022, med Jessica Chastain og Eddie Redmayne i hovedrollene. Den er regissert av danske Tobias Lindholm. Filmen hadde premiere under Toronto internasjonale filmfestival den 11. september 2022, og hadde kino-premiere i USA den 19. oktober 2022.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 2003 er Amy Loughren en alenemor og sykepleier som jobber på intensivavdelingen ved Parkfield Memorial Hospital i New Jersey. Hun lider av kardiomyopati, noe det andre ved sykehuset ikke er klar over fordi hun er bekymret for å få sparken hvis kollegaene får vite om sykdommen hennes. Hun har heller ingen helse-forsikring, fordi hun ikke har jobbet lenge nok enda. Sykehuset rekrutterer den erfarne sykepleieren Charles Cullen for å jobbe nattevakter, og Amye og Charlie blir raskt gode venner. Men Charlie oppdager helse-tilstanden hennes, og samtykker empatisk til å holde dette hemmelig. Når en eldre pasient, Ana Martinez, som ble tatt hånd om av Amy og Charlie plutselig dør, blir politiet kontaktet.

Etterforskerne Danny Baldwin og Tim Braun dukker derfor opp for å undersøke situasjonen. Men sykehusets styre, ledet av Linda Garran, bagatelliserer imidlertid situasjonen veldig raskt. Baldwin er umiddelbart på vakt, og bemerker at de ikke rapporterte dødsfallet før syv uker etter at liket var kremert. Baldwin og Braun forsøker å kontakte sykehusene hvor Charlie hadde jobbet tidligere, men ingen av dem er villige til å samarbeide. Senere dør en annen pasient ved intensivavdelingen, Kelly Anderson, av et anfall og dør på uforklarlig vis.

Amy oppdager at insulin hadde blitt gitt til henne kvelden før dødsfallet. Hun blir mistenksom og kontakter en gammel venn, Lori, en annen sykepleier som tidligere jobbet sammen med Charlie ved et annet sykehus. Lori avslører at i løpet av Charlies tid ved det forrige sykehuset håndterte avdelingen han ble tildelt veldig mange plutselige dødsfall - og at flere av pasientene døde med for mye insulin i kroppen. Charlie får senere sparken fra Parkfield, på grunn av noen feil på CV-en hans når han søkte jobb ved Parkfield. I et forsøk på å lokke Charlie til å avsløre handlingene sine, planlegger Baldwin og Braun at Amy skal møte ham - i håp om å få ham til å tilså dødsfallene han var involvert i.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Jessica Chastain som Amy Loughren. En alenemor og sykepleier
  • Eddie Redmayne som Charles Cullen. En sykepleier og seriemorder
  • Nnamdi Asomugha som Danny Baldwin. En detektiv som får i oppdrag å etterforske en rekke mord
  • Noah Emmerich som Tim Braun. En annen detektiv, og Baldwins partner.
  • Kim Dickens som Linda Garran. En tidligere sykepleier
  • Malik Yoba som Sam Johnson. Sjefen til Tim Braun og Danny Baldwin.
  • Maria Dizzia som Lori. En sykepleier, og venn av Amy.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]