The Daily News (Storbritannia)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Daily News
LandEngland
TypeAvis
FormatFullformat
Frekvens1 dag
Grunnlagt21. januar 1846[1]
Nedlagt1930
SpråkEngelsk
OCLC506484854

The Daily News var en London-avis som ble utgitt første gang den 21. januar 1846 av forfatteren Charles Dickens. Allerede i 1834 kunngjorde han sin intensjon om å utgi en ny avis som en radikal motvekt mot Morning Chronicle, finansiert gjennom salget av hans bøker. Dickens var avisens første redaktør, og ansatte Douglas Francis Jerrold som medhjelper.

Avisen var i begynnelsen ingen kommersiell suksess, og etter 17 utgaver overtok John Forster som redaktør. John Wentworth Dilke, tidligere redaktør av The Athenaeum, sluttet seg også til avisen.

Avisen tiltrakk seg etterhvert bidragsytere som George Bernard Shaw, Herbert George Wells, Gilbert Keith Chesterton, Charles Mackay, Harriet Martineau, Henry Massingham og Ferdinando Petruccelli della Gattina.

I 1901 ble avisen oppkjøpt av George Cadbury, eier av sjokoladefabrikken Cadbury Brothers. Cadbury var en sterk tilhenger av William Gladstone og det liberale partiet. Han benyttet også avisen til å fremme kvekernes synspunkter, til å være et talerør for samfunnets ufaglærte og underbetalte og argumentere for innføring av alderspensjon. Som pasifist brukte han avisen til å opponere mot den andre boerkrigen.

I 1930 ble The Daily News slått sammen med avisen Daily Chronicle, til den nye avisen News Chronicle.