The Cave

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Cave
Generell informasjon
Utgivelsesår26. august 2005
Prod.landUSA USA
Romania Romania
Lengde97 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørBruce Hunt
ProdusentRichard S. Wright
Andrew Mason
Tom Rosenberg
Gary Lucchesi
ManusforfatterMichael Steinberg
Tegan West
MusikkReinhold Heil
Johnny Klimek
SjeffotografRoss Emery
KlippBrian Berden
Foran kamera
MedvirkendeCole Hauser
Morris Chestnut
Eddie Cibrian
Rick Ravanello
Daniel Dae Kim
Lena Headey
Annen informasjon
Budsjett$30 millioner
Totalomsetning$33 296 457
Prod.selskapLakeshore Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Cave (på norsk: Hulen) er en skrekkfilm og grøsser fra 2005 regissert av Bruce Hunt. Den har blant annet Cole Hauser, Eddie Cibrian, og Morris Chestnut i de fremste rollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen begynner dypt inn i skogene i Romania under den kalde krigen hvor en gruppe russiske og britiske forskere undersøker et lenge tapt kloster fra 1200-tallet. Da de går inn og nedenunder kirken gjør de en merkelig oppdagelse. Hele kirken er bygd over inngangen til et underjordisk grottesystem. Da de forsøkte å sprenge seg inn, utløste de et skred som begravde klosteret og mennene ble selv begravd i grotten. Mens de beveger seg innover i grotten for å finne en vei ut hører de merkelig lyder fra mørket.

Tretti år senere er det en gruppe arkeologer som undersøker ruinene av det samme klosteret og hvor de avdekker bilder av et middelalderslag mellom tempelriddere og bevingede demoner. De oppdager deretter grottesystemet med en stor underjordiske elv. Gruppen er ledet av doktor Nicolai og hans assosierte Katheryn Jannings, sammen med kameramannen Alex Kim. Lokale biologer tror at grotten kan inneholde et uoppdaget økosystem, og de leier en gruppe amerikanske amatørhuleforskere ledet av Jack McAllister og hans bror Tyler for å undersøke hulen. Jack og Tyler er spenningssøkende grotteforskere som er en del av et verdensberømt team av dykkere. De ankommer Romania med de nyeste av det mest avanserte utstyret, inkludert en modifisert pustesystem som gjør at en dykker kan holde seg under vann i opp til 24 timer. Dykkerlaget består også av fjellklatreren Charlie, soldaten Briggs, sonareksperten Strode og overlevelseeksperten Top Buchanan.

Vel nede i de underjordiske hulene, sender de en speider lengre fram for å finne et passende sted for en leir. Like etter at han når fram, mister de radiokontakten med ham, de øvrige medlemmene frykter det verste og drar for å finne ut hva som har skjedd. De finner den savnede i god behold, og de sender to av gårde for å fikse kommunikasjonskabelen, på veien dit finner de at fiberoptikk kabelen er blitt bitt over. Mens de prøver å utbedre den blir en av dem angrepet av noe i vannet, og oksygentanken hans sprenges, noe som fører til en voldsom eksplosjon og sperrer den eneste kjente utgangen. De finner snart ut at de også ikke er alene i de mørke tunnelene, en gruppe uhyrer som har utviklet seg fra mennesker.

Nede i hulen er det en ny type parasitt som har infisert dyrelivet. Den ser ut til å ta over verten for å kunne leve, og gjør vertsdyret i stand til å leve nede i dypet. En militær styrke som dro for å utforske hulen, ble fanget der nede og muterte, og mistet alle menneskelige trekk. Parasitten synes også til å ha påvirket andre dyrene der nede.

Hovedroller[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]