The Blizzard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Blizzard
Opphav (2006)
Periode2007
SjangerProgressiv trance
PlateselskapArmada
Medlemmer
Lars-Christian Nyheim
Tore Vatle Jensen

The Blizzard er en norsk musikkduo bestående av Lars-Christian Nyheim og Tore Vatle Jensen fra Sørreisa i Troms. De to artistene dannet duoen i november 2006 og har siden komponerert, produsert og dj-et trance-musikk sammen. I 2007 utga de singelen «Kalopsia» på labelen Armind under plateselskapet Armada.

Debutsingelen ble godt mottatt i trance-miljøet, med god kritikk og en totalvurdering på 4/5 av nettstedet trance.nu.[1] «Kalopsia» beskrives her som en melodisk, progressiv låt med glimrende overganger i oppbygningen, «ganske enkelt fantastisk» refreng og oppsummeres som et innovativt musikkstykke som sammenlignet med de andre utgavene på singelen «tar kaka».[1] Sangen ble også spilt og støttet av renommerte dj-er og produsenter som Tiësto, Above & Beyond og Sander van Doorn.[2] Sangen utmerket seg ved å bli spilt elleve uker på rad av Armin van Buuren på hans ukentlige radioprogram A State of Trance.[3]

Utgivelser og verk[rediger | rediger kilde]

Foruten den egenkomponerte singelen har duoen medvirket og bidratt med remixer på en rekke andre singelutgivelser og samlealbum.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Andre verk[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «The Blizzard - Kalopsia». trance.nu. 10. desember 2007. Besøkt 27. september 2008. 
  2. ^ «The Blizzard». Armada. Arkivert fra originalen 13. november 2008. Besøkt 26. september 2008. 
  3. ^ «The Blizzard are Fake Awake!». lucreative-agency.com. 21. september 2008. Arkivert fra originalen 19. september 2008. Besøkt 26. september 2008.