Thankful

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Thankful
Studioalbum med Kelly Clarkson
Artist, bandKelly Clarkson
Utgitt15. april 2003
Innspilt20022003
Sjangerpop
Lengde45.48
PlateselskapRCA
Produsent(er)Clive Davis , Carl Sturken, Evan Rogers, Rhett Lawrence, Clif Magness, Matthew Wilder, Steve Ferrera, The Underdogs, Kenneth «Babyface» Edmonds, Louis Biancaniello, Sam Watters, Steve Mac, Desmond Child, Cathy Dennis
Anmeldelse(r)
Plass i kronologi
Thankful
Breakaway
(2004)

Thankful er debutalbumet til den amerikanske popsangerinnen Kelly Clarkson.

Albumet ble utgitt i USA 15. april 2003RCA. «A Moment like This» var den første singlen fra albumet, etterfulgt av «Miss Independent».

Det var opprinnelig meningen å gi ut albumet bare noen få måneder etter avslutningen av første sesong av American Idol. Imidlertid medførte Clarksons tettpakkede timeplan og vanskeligheter med å finne sanger som passet hennes smak og image at utgivelsen måtte utsettes flere ganger. Da albumet endelig ble utgitt var det over seks måneder siden singlen «A Moment like This» nådde førsteplassen på listene. På grunn av dette og også sangens status som «bonus track» på albumet, har det vært en viss diskusjon om hvorvidt «A Moment like This» utgjør albumets første single, eller om det er «Miss Independent», som Clarkson først fremførte 9. april 2003 på en episode av American Idols andre sesong, bare en uke før albumet hennes ble utgitt.

Til tross for dette var albumet et suksess, og debutere på førsteplass på Billboard 200 med et salg på 297 000, og det har solgt over 3 millioner totalt. Internasjonalt var albumets suksess mer begrenset, med et salg på bare 900 000 utenfor USA.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

 1. «Trouble With Love Is»
 2. «Miss Independent»
 3. «Low»
 4. «Some Kind of Miracle»
 5. «What's Up Lonely»
 6. «Just Missed The Train»
 7. «Beautiful Disaster»
 8. «You Thougth Wrong»
 9. «Thankful»
 10. «Anytime»
 11. «A Moment Like This»
 12. «Before Your Love»