Tex Willer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Tex Willer er en italiensk tegneserie som omhandler en fiktiv person ved samme navn. Tegneserien er skapt av Gian Luigi Bonelli og Aurelio Galleppini, og ble publisert første gang i 1948 i Italia.

I Norge kom Tex Willer i 1971 og blir utgitt i dag av Egmont, med 12 nummer i året. I tillegg utkommer Tex Willer Spesial. Første nummer ble utgitt i 2000, og det er hittil utgitt 26 album på 232 sider. Tex Willer Spesial inneholder en lang historie i motsetning til månedsheftene som har fortsettelseshistorier.

Fra 2008 har Egmont også gitt ut Maxi Tex som inneholder en eller to hele historier per hefte. Noen har vært utgitt tidligere i månedsheftet, mens andre er helt nye for det norske publikum. Per april 2014 er det utgitt 33 pocketer, og Egmont har annonsert ytterligere 5 til i løpet av året.

I 2009 kom også de første stripene av Tex Willer i bokform. Boken er utgitt i farver og inneholder seriene som ble publisert i Seriemagasinet fra 1951 til 1954 og den videre fortsettelsen om Tex og hans venner. Bok nr. 23 utkom i mars 2014, og Egmont har annonsert ytterligere tre bøker i løpet av 2014.

Handlingen er lagt til Arizona i USA ca. 1850. Hovedpersonene er Tex Willer og Kit Carson, disse er rangere som sloss mot urettferdighet. I tillegg er sønnen til Tex, Kit Willer og navajoindianeren Tiger Jack med i serien.

tegneseriestubbDenne tegneserierelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.