Tex Willer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Tex Willer er en italiensk tegneserie som omhandler en fiktiv person ved samme navn. Tegneserien er skapt av Gian Luigi Bonelli og Aurelio Galleppini, og ble publisert første gang i 1948 i Italia.

I Norge kom Tex Willer i 1971 og blir utgitt i dag av Egmont, med 12 nummer i året. I tillegg utkommer Tex Willer Spesial. Første nummer ble utgitt i 2000, og det er hittil utgitt 26 album på 232 sider. Tex Willer Spesial inneholder en lang historie i motsetning til månedsheftene som har fortsettelseshistorier.

Fra 2008 har Egmont også gitt ut Maxi Tex som inneholder en eller to hele historier per hefte. Noen har vært utgitt tidligere i månedsheftet, mens andre er helt nye for det norske publikum. Per april 2014 er det utgitt 33 pocketer, og Egmont har annonsert ytterligere 5 til i løpet av året.

I 2009 kom også de første stripene av Tex Willer i bokform. Boken er utgitt i farver og inneholder seriene som ble publisert i Seriemagasinet fra 1951 til 1954 og den videre fortsettelsen om Tex og hans venner. Bok nr. 23 utkom i mars 2014, og Egmont har annonsert ytterligere tre bøker i løpet av 2014.

Handlingen er lagt til Arizona i USA ca. 1850. Hovedpersonene er Tex Willer og Kit Carson, disse er rangere som sloss mot urettferdighet. I tillegg er sønnen til Tex, Kit Willer og navajoindianeren Tiger Jack med i serien.

Comiclogo.pngDenne tegneserierelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.