Terje Wiik (musiker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Terje Wiik
Født1. desember 1953 (65 år)
Beskjeftigelse Sanger, musiker, gitarist
Nasjonalitet Norge

Terje Wiik (født 1. desember 1953) er en norsk sanger, gitarist, fløytist og komponist.

Albumdebut[rediger | rediger kilde]

Platekarrieren startet i 1975 med i viseduoen Wiik & Winje, der den andre halvparten var Jan Winje på vokal, gitar og blokkfløyte. Platen de laget var en samling egenkomponerte viser med norske og svenske tekster, fremført i behagelige akustiske arrangementer. Albumet var produsert av Johnny Sareussen. Etter et kort opphold i gruppen Remmer & Tøy var Terje Wiik med på å starte Veslefrikk høsten 1977.

Barneplate[rediger | rediger kilde]

Allerede våren 1978 var han ute av bandet, og han innledet et samarbeid med Arild Nyquist. Sammen med Nyquist laget Wiik først barneplaten Eventyrhagen, før de to artistene slo seg løs med sin særegne stil på albumene Epleslang og Tomme bord. Her gikk det finurlige hånd i hånd med det seriøse, det humoristiske og det lett burleske. Platene ble godt mottatt og oppnådde kulturstatus.

Solo, pause og ny start[rediger | rediger kilde]

Etter samarbeidet med Nyquist tok Terje Wiik ut i solotilværelsen med albumet Hjerteklapp. Her fremsto han som en moderne rocker, med egenkomponert materiale med norske tekster. I studio ble sangene fremført sammen med et knippe kjente artister fra bl.a. Veslefrikk og Lava. Etter Hjerteklapp kom Wiikend a Go Go i 1984 med musikere fra Dag Vag og produsent Stig Wig. Etter enda en plate med Arild Nyquist og nok en soloplate tok han en lengre pause vendte Wiik tilbake i 2003 med Sommersanger, som inneholdt både nye og gamle innspillinger.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Med Jan Winje
Med Arild Nyquist
Soloalbum
Andre deltagelser