Lava (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Lava (etablert 1977 i Årdal) er en norsk musikkgruppe i grenselandet jazz-rock og populærmusikk, kjent fra flere innspillinger på 1980-tallet (Polydor). Initiativtagerne Per Hillestadtrommer og gitarist Svein Dag Hauge fikk med seg Kjell Hestetunbass og Stein Eriksentangenter og ga ut Lava (1980) med bidrag fra Geir Langslet på tangenter og Olav Stedje som vokalist.

Etter Hestetun og Eriksen forlot bandet, fortsatte kvartetten Hauge, Hillestad og Langslet samt bassist Rolf Graf med albumet Cruisin (1981), med bidrag fra Per Kolstadpiano, Sigurd Køhnsaksofon og Marius Müller på gitar; melodien «Take Your Time» ble en norges- og europahit.

Deres tredje album var Prime Time (1982) med Egil Eldøen som ny vokalist og Sidsel Endresen som medvokalist på en sang. I tillegg til den faste besetningen medvirker Per Kolstad og Sigurd Køhn også på denne innspillingen. Albumet ble etterfulgt av en turne med Randy Crawford (1983) som også bidro på utgivelsen Fire (1984). Dette er Lavas mestselgende album og ga dem også Spellemannprisen i klassen for beste popalbum.

Senere har gruppe utgitt Prime Cuts (1985), Rhythm of Love (1990) og The Very Best of Lava (1996). På de to neste albumene Polarity (2003) og Alibi (2005) ble Geir Langslet erstattet av Stein Austrud på tangenter og Kåre Kolve medvirket som saksofonist. Deres siste Symphonic Journey (2009) ble innspilt live med KringkastingsorkestretRockefeller.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum

Samlealbum

Konsertalbum