Terje Andreas Eikemo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Terje Andreas Eikemo
Født30. mai 1977Rediger på Wikidata (46 år)
Bergen
BeskjeftigelseProfessor Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Terje Andreas Eikemo (født 30. mai 1977 i Bergen) er en norsk sosiolog og professor som fokuserer på samfunnsvitenskapelige studier av helseforskjeller i Europa. I 2008 ble han ph.d. i sosiologi. I 2013 fikk han tittelen professor.

Karriere[rediger | rediger kilde]

I løpet av sin karriere har Eikemo vært ansatt som forsker i SINTEF, postdoktor i Erasmus MC, førsteamanuensis ved NTNU og siden som professor ved NTNU.

Han mottok i april 2010 SINTEFs pris for fremragende forskning. Han fikk prisen for sitt arbeid med å kartlegge og forklare variasjon i sosiale helseulikheter i Europa. I juryens begrunnelse sto det at «..hans arbeid har gitt ny innsikt i hvordan helse påvirkes av utdanning, yrke og inntekt. Sammenhengen mellom helse og arbeidsledighet og mellom helse og sosiale og politiske omveltninger er også studert. Juryen trekker fram at forskeren har satt kritisk lys på metodene som brukes i denne typen forskning. Blant annet har Eikemo vurdert om helseulikheter kan avhenge av de matematiske modellene som brukes i analysene. Arbeidet har ført til flere publikasjoner og vakt stor internasjonal oppmerksomhet.» Prisen besto av et diplom og 150 000 kroner.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]