Teresa’s Tattoo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Teresa’s Tattoo
orig. Teresa's Tattoo
Generell informasjon
GenreActionfilm, kriminalfilm, dramafilm
Utgivelsesår1994
NasjonalitetUSA
Lengde88 min.[1]
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJulie Cypher[2] Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Lisa M. Hansen, Philip McKeon, Marc Rocco
KlippChristopher Rouse Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeC. Thomas Howell, Lou Diamond Phillips, Melissa Etheridge, k.d. lang, Kiefer Sutherland, Tippi Hedren, Nancy McKeon,[3] Casey Siemaszko,[3] Jonathan Silverman,[3] Diedrich Bader,[3] Joe Pantoliano,[3] Mary Kay Place,[3] Mare Winningham,[3] Nanette Fabray,[3] Majel Barrett,[3] Sean Astin,[3] Adrienne Shelly,[3] Elizabeth Keener[3] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
FilmselskapCineTel Films Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Trimark Pictures
Hulu
Premiere(r)1994
Eksterne lenker

Teresa’s Tattoo er en amerikansk kriminalfilm fra 1994, regissert av Julie Cypher. Hovedrollene spilles av C. Thomas Howell, Nancy McKeon, Lou Diamond Phillips og Melissa Etheridge. Filmen hadde premiere i USA i mars 1994.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien begynner med at Gloria (spilt av Adrienne Shelly) blir holdt som gissel av Mooney (spilt av Anthony Clark) og Titus (spilt av Matt Adler) og hun forsøker å irritere dem ved å bytte TV-kanaler og hoppe foran TV-skjermen når de forsøker å følge med på TV. Titus skjeller henne ut, og foreslår at hun heller burde ta seg en svømmetur i bassenget deres – noe hun senere går med på. Når hun leker i bassenget drar Gloria en trampoline nær basseng-kanten, og begynner å hoppe på den før hun glir og faller i bassenget.

Historien hopper deretter til et universitet hvor Teresa Brigger (også spilt av Adrienne Shelly) studerer matematikk. Hun har har en uhyggelig likhet med Gloria. Filmen går snart tilbake til bassenget hvor Carl, Titus og Mooneys sjef, dukker opp. Men de oppdager at gisselet deres, som de har krevd løsepenger for, har dødd etter å ha druknet i bassenget deres. De bestemmer seg for å lete etter en annen ung kvinne, som ser ut som den avdøde Gloria slik at de kan gjennomføre resten av avtalen deres – og få løsepengene de ønsker seg.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (på en) Internet Movie Database, IMDb-ID tt0111397, Wikidata Q37312, https://www.imdb.com/ 
  2. ^ http://www.imdb.com/title/tt0111397/; besøksdato: 11. april 2016.
  3. ^ a b c d e f g h i j k l (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]