Teknik på farfars tid

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Renault Torpedo 1920, et av objektene

Teknik på farfars tid er et privateid museum med fokus på tekniske gjenstander fra tidlig på 1900-tallet som ligger i bydelen Berga i Helsingborg.

Museet åpnet i 1970 som "Helsingborg' s Automotive" av ingeniør Bengt Strand og ble grunnlagt på hans omfattende samlinger av ulike reriteter og historiske gjenstander. Museet ligger i et 5 000 kvadratmeter stort bygg i et industriområde i Berga-distriktet. Museet omfatter en rekke veteranbiler, over 20 eldre traktorer, landbruksmaskiner, motorsykler, mopeder, motorer og fly. Museet inneholder også en komplett landhandel fra begynnelsen av 1900-tallet, og en eldre smie med verksted, som tidligere lå i Fleninge utenfor Helsingborg. Museet har også en rekke radioapparater og annet radioutstyr, TV-apparater, salgsautomater, telefonapparater, foto- og filmutstyr, leker og andre gjenstander fra de siste århundrer. Opphavsmannen, Bengt Strand, fikk Helsingborgs kulturpris i 1989.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • "Teknik på farfars tid», side 401 i Helsingborg stadslexikon − Helsingborg: Helsingborg lokalhistoriske forening, 2006. ISBN 91-631-8878-3