Ted Mosby

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ted Mosby
Rollefigur i How I Met Your Mother
Josh Radnor spilte Ted Mosby
Første opptreden«Pilot»
Siste opptreden«Last Forever»
Informasjon
KallenavnTeddy Bear, Teddy Boy, T-Mose, Teddy West-side, T-Dog, Schmosby, Architect of Destruction, Professor Brosby, Ted Vivian Mosby, Senor Tedifier, El Ganso con la Riñonera, Teddy Westchester, Lady Tedwina Slowsby
Alias(er)Doctor X, Galactic President Superstar McAwesomeville
KjønnMann
FamilieVirginia Mosby (mor)
Alfred Mosby (far)
Heather Mosby (søster)
Clint (stefar)
BarnTed's daughter og Ted's son
StatsborgerskapUSA
SkuespillerJosh Radnor
StemmeBob Saget (stemmern til Ted i fremtiden)
Skapt avCarter Bays
Craig Thomas

Ted Mosby er en karakter spilt av Josh Radnor i TV-serien How I Met Your Mother. Ted er hovedpersonen og fortelleren i serien. Hele serien tar plass gjennom at Ted forteller hans to barn, Luke og Penny, om hvordan han møtte moren deres.

Forhistorie[rediger | rediger kilde]

Robin Scherbatsky[rediger | rediger kilde]

Allerede i den aller første episoden møtes Ted og Robin på puben MacLaren's, hvor hovedpersonene ofte tilbringer fritiden sin. De går på et stevnemøte, som Ted ødelegger ved å impulsivt fortelle henne at han allerede er forelsket i henne. Men de bestemmer seg for å fortsette å være gode venner, men de har fremdeles dvelende romantiske følelser for hverandre i løpet av hele TV-serien. Ted og Robin begynner et forhold som varer i cirka ett år. Men de avslutter forholdet mot slutten av den andre sesongen, når de innser at de ønsker seg forskjellige ting i livet. Men de bestemmer seg likevel for å forbli gode venner, og bor sammen mellom den fjerde og den syvende sesongen.

Til tross for deres romantiske historie, fortsetter Ted og Robin å være gode venner med hverandre. De har forhold til forskjellige andre mennesker, inntil Robin har sex med Barney i løpet av den tredje sesongen - noe som forårsaker problemer innad i vennegruppen deres. Til tross for at han tilsynelatende kommer seg videre i livet, kommer Ted aldri helt over Robin. Han blir spesielt konfliktfylt når Robin og Barney blir forlovet. Ted ønsker at Robin skal være lykkelige sammen, men kan ikke rokke ved følelsen av at han og Robin er ment å være sammen.

Selv om han i utgangspunktet planlegger å vinne Robin tilbake, bestemmer Ted seg til slutt for å slå seg til ro med hennes forhold - fordi han ser at Barney gjør Robin lykkelig. I stedet bestemmer Ted seg for å fjerne seg fullstendig fra livet deres, og flytter til Chicago etter at Ted og Barney skal gifte seg. Men på selve dagen for Robins bryllup får hun panikk, og forsøker å stikke av sammen med Ted. Men Ted forstår at dette ikke ville fungere, og forteller at han ikke lenger føler det samme for henne. Den samme kvelden møtes Ted og Tracy McConnell, og de blir forelsket og gifter seg til slutt. Serien avsluttes i år 2030, med Tracy som døde seks år før dette. Teds barn oppmuntrer Ted til å begynne et forhold med Robin.

Ted møtte Tracy McConnell i 2013, omtrent samtidig som Barney og Robins bryllup. Men Ted var den aller siste i vennegjengen sin som møtte henne. Barney møtte henne allerede seks måneder før dette. Lily møter henne på et tog underveis til bryllupet. Marshall møter Tracy på veien til der bryllupet mellom Barney og Robin skulle avholdes, og Robin møtte henne noen få øyeblikk før hun skal gifte seg med Barney.

Marshall Eriksen[rediger | rediger kilde]

Marshall er Teds aller beste venn. Forholdet deres var et veldig viktig element i løpet av hele serien. De er sjelden uenige, og deler felles interesser i en lang rekke ting, spesielt for filmen Star Wars Episode IV: A New Hope. De bodde i samme kollektiv i løpet av college, og blir snart bestevenner. Innen Ted forteller barna sine hele historien om hans liv, har han og Marshall vært venner i 34 år. Mens Ted og Marshall er bestevenner, blir Marshall også gode venner med Barney Stinson, til tross for senere gjentatte påstander om at han virkelig er Teds beste venn.

De tre vennene liker å se på Star Wars sammen, henge ved puben, og snakke om kvinner til tross for at Marshall bare har ligget med én kvinne i livet hans. Ted er også veldig nære venner med Marshalls kone Lily, og de tre har delt et langvarig bånd med hverandre helt siden college. Til tross for at Ted noen ganger føler seg som et tredje hjul i forholdet mellom Marshall og Lily, er Ted også ekstremt støttende ovenfor Marshalls forhold til Lily. Alle tre deler leilighet sammen fra Sesong én til fire. Marshall har også hatt tro på Teds forhold til Robin. Men han har også et løpende veddemål med Lily, om Ted og Robin virkelig kommer til å ende opp sammen.

Barney Stinson[rediger | rediger kilde]

Barney er Teds andre beste venn. De to møttes ved puben MacLarens i 2001. Til tross for deres motstridende meninger på livet og romantiske forhold, fungerer Barney ofte som en slags mentor for Ted når det gjelder å imponere kvinner, ta viktige livsavgjørelser, eller leve livet sitt til det fulle. Barney insisterer flere ganger på at han er Teds beste venn, til tross for at Ted gjentatte ganger sier at Marshall allerede fyller denne rollen i livet hans.

Ted og Barney opplever en kort konflikt etter at Barney har sex med Robin. Men senere forsøker Ted å lære Barney hvordan han burde være en best mulig kjæreste for Robin. Han fungerer også som hans forlover under Barney og Robins bryllup, og overbeviser Robin om ikke forlate Barney på selve bryllupsdagen deres. Ted er også til stede for å oppleve fødselen til Barneys datter, som finner sted i 2020.

Lily Aldrin[rediger | rediger kilde]

I flere år bodde Lily sammen med Marshall og Ted i samme leilighet. Hun er voldsomt beskyttende overfor Ted, og går til og med så langt som å ødelegge hans forhold med andre kvinner som hun ikke tror er riktige for ham - inkludert hans forhold med Robin Scherbatsky.

Tidligere kjærester[rediger | rediger kilde]

Victoria var en av Teds tidligere kjærester. De møtes i et bryllup, og blir raskt forelsket. Men etter to måneder sammen, flytter hun til Tyskland og de forsøker å opprettholde et langdistanse-forhold. Men de slår opp etter at Ted kysser Robin. Seks år senere møtes de igjen, og Victoria ender opp med å etterlate en annen mann ved alteret, til fordel for Ted. Ted og Victoria blir sammen igjen, og dette forholdet varer en stund. Til slutt avslutter de forholdet igjen, etter at Victoria insisterer på at Ted burde avslutte hans vennskap med Robin. Victoria blir portrettert av skuespillerinne Ashley Williams.

Stella Zinman Stella er Teds tidligere forlovede. De møtes når Stella skal fjerne en tatovering på korsryggen som Ted hadde fått mens han var alt for alkohol-påvirket. Ted blir umiddelbart forelsket i Stella. Hun avviser først tilnærmelsene hans. Men han overtaler henne etter å ha tatt henne med på en to minutter langt stevnemøte, komplett med middag, en kort film og et god natt-kyss. De forlover seg etter at Ted får en Nær døden-opplevelse, og innser at han er veldig forelsket i Stella. På bryllupsdagen forlater Stella imidlertid Ted ved alteret for hennes tidligere kjæreste, Tony. Stella blir fremstilt av Sarah Chalke.

Zoey Pierson Zoey var en annen av Teds tidligere kjærester. Han har sterke følelser for henne, selv om hun allerede er gift og forsøker å lede en kampanje for å bevare bygningen som Teds selskap, GNB, planlegger å ødelegge for å gjøre plass for en ny skyskraper som Ted alltid har ønsket å designe. Zoey forlater også ektemannen sin, kjent som The Captain, til fordel for Ted.

Ted vurderer også å forlate drømmen om å bidra til en bygning som kan være en del av New York Citys skyline, slik at han kan være sammen med Zoey. Til slutt velger imidlertid Ted å være med på bygningen i steden for henne, og de avslutter forholdet. Zoey blir fremstilt av Jennifer Morrison.

Luke Mosby og Penny Mosby[rediger | rediger kilde]

Luke og Penny er Teds to barn sammen med Tracy. Penny ble født i 2015, og Luke ble født i 2017. I år 2030, seks år etter Tracys død, forteller han barna hele historien om hvordan han egentlig møtte moren deres. Barna to blir ofte sett i begynnelsen av flere episoder. Noen ganger ser de kjedelige ut, eller uinteresserte, i Teds historier som førte til da han møtte moren deres. De stiller flere ganger spørsmål ved om alle fortellingene egentlig er så viktige eller ikke. Mot slutten av den aller siste episoden overbeviser de Ted om å gå etter Robin.

Luke blir portrettert av David Henrie, og Penny blir portrettert av Lyndsey Fonseca.