Teaterforum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Teaterforum var et kulturtiltak i Hamar-regionen på 1990-tallet. Teaterforum drev litteratur- og teaterformidling, arrangerte gjestespill i byen, kulturdugnader på torget, drev fast månedlig litterær kafé, arrangerte foredragsrekker og jazzkro med lyrikk. Teaterforum ble etablert i 1990 og engasjerte mange Hedmarkskunstnere i sin virksomhet. Arbeidet ble i hovedsak nedlagt i 1994.[1] Engasjementet fortsatte i mindre format, bl.a gjennom ordningen "Teater for Barn", som formidlet gjestespill til flere Hedmarkskommuner.

Under OL-dagene i 1994 gjennomførte Teaterforum sin egen olympiske gren, Kvadkvarteret, der byens og fylkets kjente menn og kvinner ble oppfordret til å delta i kveding. På sitt mest aktive, sto Teaterforum for gjennomføringen av 62 forskjellige kulturelle begivenheter i Hamar-regionen pr år. Teaterforum var blant annet medprodusent til Laterna magica-forestillingene før og under OL, til teaterhappeninger på Hedmark Kunstnersenter, og hadde oppdrag for Hamar bispedømmeråd, blant annet forestillingen «Det urolige hjerte» til åpningen av Pilgrimsleden i 1997.

Sentrale pådrivere i Teaterforum var Svein Gundersen, Nina Engelund, Karen Høie, Wenche-Britt Hagabakken, Gunn Bergvik, Bodil Skipnes og Olav Skipnes.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]