Tazte priv

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Tazte priv var et radioprogram som ble sendt på NRK Petre hver lørdag kl. 16-18 fra september til desember 2004. Programmet var lekegrinda til humoristene Harald Eia og Bård Tufte Johansen, da de ikke hadde noe TV-program på gang. Espen Eckbo var med i ett program, da Eia var i USA. Programmet var en stor suksess og hadde i gjennomsnitt 100 000 lyttere hver lørdag. I 2005 ble det gitt ut en CD med de beste innslagene fra programmet. I ettertid har noen lagt ut alt fra «Tazte priv» på nettet på fildelingsnettverk, noe som har bidratt til at dette programmet har oppnådd en viss kultstatus.

Figurer og parodier som gikk igjen var Lena fra Døden på Oslo S, John G. Bernander, To små karer, Knut Jørgen Røed Ødegaard, Jens A. Skumfjell og Khalid Raja. Mange av disse karakterene kom også tilbake i serien Tre brødre som ikke er brødre.

Tittelen «Tazte priv» er hentet fra «chatte»-forum på Internett og TV, der enkelte bruker uttrykket tazte priv? når de ønsker å «taste privat» med en annen deltager i det åpne forumet.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • Tazte priv vol. 1 (2005) – 11.-plass på Topp 40.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote Wikiquote: Tazte priv – sitater