Hopp til innhold

Tales of Destiny

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tales of Destiny
UtviklerWolf Team
Namco Tales Studio
UtgiverNamco
Namco Bandai
KomponistMotoi Sakuraba
PlattformPlayStation
PlayStation 2
UtgivelsePlayStation
JP 23. desember 1997
NA 30. september 1998
PlayStation 2
JP 30. november 2006
SjangerRollespill
ModusEnspiller
AldersgrenseTeen (ESRB)
FormatCD, DVD
Nettstedbandainamcoent.co.jp/cs/list/talesofdestiny/index.php
Del av serien Tales
Tales of Phantasia

Tales of Destiny (テイルズ オブ デスティニー Teiruzu obu Desutinī) er et rollespill utviklet av Wolf Team og utgitt av Namco. I Japan ble spillet lansert for PlayStation i 1997, mens den nordamerikanske utgaven ble utgitt året etter. Tales of Destiny er det andre spillet i Tales-serien, og bærer store likheter med Tales of Phantasia. I 2006 ble en oppdatert utgave av spillet sluppet for PlayStation 2 i Japan. Begge utgaver inneholder mellomsekvenser produsert av Production I.G.

Den eventyrlystne ungdommen Stahn Aileron er hovedpersonen i Tales of Destiny. I starten av spillet har Stahn sneket seg om bord på det flygende fartøyet Draconis. Når mannskapet merker at de har med en blindpassasjer, setter de Stahn til å vaske dekket. Etterhvert blir det flygende skipet angrepet av fiendtlige monstre, som lett overmanner mannskapet om bord på Draconis. Stahn løper inn i lasterommet, hvor han finner et snakkende sverd ved navn Dymlos. Dymlos forteller at han er ett av flere hellige sverd som går under fellesbetegnelsen ”Swordians”. Som eneste overlevende, rømmer Stahn og Dymlos fra det flygende skipet ved hjelp av en redningspod. Etter å ha krasjlandet i en innsjø, møter Stahn flere personer som eier sine egne snakkende sverd, og blir etter hvert koblet opp mot en eldgammel konflikt mellom to menneskegrupper.

Kampsystem

[rediger | rediger kilde]

I likhet med forrige spill i serien, benytter Tales of Destiny seg av Linear Motion Battle System, som er kampsystemet Wolf Team utviklet for bruk i Tales of Phantasia. Kampene foregår i sanntid, og er oftest tilfeldige. Med andre ord er det sjelden at den som spiller har valget imellom å gå i kamp eller la være. Spilleren har hele tiden kontrollen over én figur, og kan bevege seg i to retninger; fremover og bakover. Figurene kan beskytte seg, og angripe motstanderne med våpen eller magi. Hver gang man vinner en kamp blir figurene belønnet med erfaringspoeng, som igjen fører til at de når høyere styrkenivåer. Dette gjelder ikke for figurer som er bevisstløse når kampen er over. Helse og magi blir målt i Hit Points (HP) og Tech Points (TP), mens erfaring blir målt i Experience (exp). I likhet med rene slåssespill, kan man i Tales of Destiny benytte seg av mange forskjellige angrepskombinasjoner.

PlayStation 2-utgaven

[rediger | rediger kilde]

En oppdatert utgave av Tales of Destiny ble utgitt 30. november 2006 i Japan. Denne er eksklusiv for PlayStation 2, og inneholder den hittil raskeste utgaven av Tales-seriens kampsystem, som nå er mer avansert enn i den første utgaven av Tales of Destiny. I tillegg inneholder PlayStation 2-utgaven tredimensjonal, cel-shadet grafikk.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata